Синдикалната федерация на служителите в МВР организира национален протест пред

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР организира национален протест пред
Коментари Харесай

Полицаите протестират под прозорците на Асен Василев, настояват за 10%-ов ръст на заплатите

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи провежда народен митинг пред ведомството на Асен Василев, откъдето потегли и протестно шествие към Народното събрание. Те приканват всеки, който ги поддържа в настояванията им, да пристигна на площада.

Oт синдиката припомнят, че желаят нарастване на главните заплати на чиновниците във ведомството с 10 на 100. Те приканват “заедно да се противопоставим на подигравката с работещите във ведомството! ”

Недоволните чиновници ще се съберат в 13.00 часа пред Министерството на финансите, където обществено ще отговорят на изказаните от Министър Асен Василев несъответстващи изказвания, касаещи заплащането и мотивацията на чиновниците, както и тезите от последните дни, че в случай че е имало нарастване на заплатите миналата година, то не се поставя растеж на възнагражденията в Бюджет 2023.

В 13.15 часа, протестиращите ще тръгнат на шествие към Народното събрание, където ще изразят своето противоречие с държанието и позицията на народните представители от 49-тото Народно заседание, които с мълчанието и бездействието си поддържат тезите на министъра на финансите.

От СФСМВР напомнят, че полученото нарастване на възнагражденията през 2022 година, компенсира една тежка неправда от 2020 година, когато представители на 35 държавни ведомства получиха нарастване на заплатите, поради положените старания за битка с Коронавирус - рецесията, а работещите в Министерство на вътрешните работи не бяха в този лист. Това единствено по себе си беше тежка засегнатост и оскърбление за експертите, които правиха денонощни инспекции, проведоха контролно-пропусквателни пунктове и ревизираха хиляди карантинирани българи.

От СФСМВР виждат много сходства сред министър Василев и неговите прародители – Владислав Горанов и Симеон Дянков, чиито несъответстващи и несправедливи решения взривиха освен обществения мир, само че и доведоха до десетки блокади на основни кръстовища и автомагистрали. Важно е да се напомни, че равноправното участие в Европейския съюз не касае единствено приемането на България в Еврозоната и Шенген, само че изисква да се подсигурява сигурността на всички български жители и да се обезпечат почтени условия на труд и възнаграждение на работещите в Министерство на вътрешните работи.

Представителите на Федерацията насочат покана към всички депутати, които имат предпочитание да чуят причините на протестиращите и се интересуват от мнението на работещите в системата на Министерство на вътрешните работи, да дойдат на 15 юли 2023 година на площад „ Народно заседание “.

От СФСМВР канят всички свои сътрудници, техните близки и фамилии и български жители на митинга на 15 юли 2023 година, тъй като държавните управления са краткотрайни - потребността от сигурност на жителите е непрекъсната!

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР