Синдикалната федерация на служителите в МВР настоява да се предвидят

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР настоява да се предвидят
Коментари Харесай

Синдикатите в МВР искат по-строги санкции за агресия спрямо полицаи

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи упорства да се плануват по-строги наказания по отношение на всички хора, демонстриращи експанзия или неуважително отношение по отношение на органите на реда. Това излиза наяве от известие до медиите, публикувано от синдикатите. Двама полицаипострадаха през вчерашния ден по време на безконечното дерби Левски-ЦСКА в столицата. Наложи се на потърпевша служителка на реда да бъде направена очна интервенция, а дали и в каква степен тя ще загуби зрението си, ще стане ясно след месеци.
Причината за настояването е "трайната наклонност за увеличение на броя на потърпевшите служители на реда вследствие на умишлени дейности на жители против тях и жестоко неуважение на законовите правила ".
В позицията си синдикатите показват цялостна поддръжка и съпричастност към служителката на Министерство на вътрешните работи, която изпълнявайки служебните си отговорности, получи тежки пострадвания по време на футболната среща сред тимовете на ЦСКА и Левски.
От най-голямата синдикална организация упорстват да се подхващат нужните ограничения, които да подсигуряват физическата цялост на служителя на реда и да се дефинира зона за сигурност, която в случай че бъде нарушена, то представителите на страната в лицето на полицията да имат право да се защитят със всички разрешени от закона средства.
Синдикатите допълват, че случаят по време на вчерашния мач е "част от ширещ се по игрища и улици гнет ", който е ориентиран против закона, морала и цялото общество и против него институциите и обществото би трябвало да са единни.
Кръв и грозни подиуми помрачиха дербито сред ЦСКА и Левски от 30-ия кръг на Първа лига в сряда. Двама полицейски чиновници пострадаха след хвърлена бомбичка от публиката на бранш "Б " по време на мача. Те бяха откарани в болнично заведение за оказване на здравна помощ. Наложи се интервенция на окото на ранена служителка на реда. От ИСУЛ, където тя е настанена, оповестиха, че положението на дамата е устойчиво. От лечебното заведение допълниха, че предстоят още оперативни интервенции. Дали и в каква степен ще има загуба на зрението на потърпевшата жена, ще стане известно след четири до шест месеца, допълниха експертите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР