Синът на зам.-председателя на руския съвет за сигурност Дмитрий Медведев

...
Синът на зам.-председателя на руския съвет за сигурност Дмитрий Медведев
Коментари Харесай

Как синът на Медведев избра красивия живот пред това да отиде на фронта

Синът на зам.-председателя на съветския съвет за сигурност Дмитрий Медведев - Иля, има записана в офшорна зона 74-метрова яхта " Вселена " на стойност 100 млн. $, както и бизнес за произвеждане на електронни етикети, който е бил лишен от ИТ бизнесмена Константин Хайт. Това открива самостоятелният съветски проверяващ уебсайт " Проект ".

Материалът стартира по този начин:

Юли 2020 година Пандемията от ковид е в разгара си, при строги ограничения за сигурност, ограничаващи пътуванията и развлеченията по целия свят. В Русия - растеж на смъртните случаи и безработицата, породени от ковид, и икономическото му влияние. 74-метровата яхта " Вселена " (Universe) плава в Средиземно море с изключен транспондер. На борда на " Вселена " са Иля Медведев и Максим Юсуфов, синове надлежно на Дмитрий Медведев и на някогашния министър на енергетиката и милиардер Игор Юсуфов. Младите мъже, които се познават от гимназията, са се отдръпнали в морето от компликациите и тежкото време.

Тузарската яхта е издигната от холандската фирма Damen Yachting през 2018 година Истинският й притежател е прикрит, само че най-вероятно е от Русия. През 2020 година да вземем за пример " Вселена " прекара най-малко 72 дни в пристанището на Сочи. А през 2022 година, малко след началото на войната в Украйна, когато задграничните управляващи стартират да запорират имуществото на авторитетни руснаци - яхти, къщи и самолети - " Вселена " напуща италианското пристанище Империя, където тогава е закотвен, и идва в Сочи през Истанбул. Кореспондентът на " Проект " е видял с очите си, че към момента е там.

През 2017 година ФБК открива яхтата " Фотиния " на Дмитрий Медведев, чиято стойност е 150 млн. рубли. До този миг не е било известно съществуването на " Вселена ". Яхтата, употребена от Иля Медведев, постоянно е ескортирана в съветски териториални води от кораби на военноморските сили, изясняват проверяващите публицисти.

" Вселена " е записана на Southerner Ltd, офшорна компания на Каймановите острови, чийто същински притежател е прикрит. Източници на " Проект " настояват, че същинските притежатели на плавателния съд са фамилията на някогашния министър на енергетиката и милиардер Игор Юсуфов.

Журналистите откриват, че същият принцип важи и за други активи на семейство Юсуфови - записаното върху тях може да е благосъстоятелност на Иля и Дмитрий Медведеви.

Бизнесменът Константин Хайт, който е напуснал Русия, споделя пред изданието, че през 2018 година компанията му Compo е сключила договорка на стойност 4 млн. $ с Aycominvest - компания, 100% благосъстоятелност на Юсуфови. Хайт изяснява, че вложителят е Иля Медведев, а предприемачът " дава отговор пред него ".

Според " Проект " нито Иля, нито Дмитрий Медведев могат да разполагат с такива пари по закон. По това време синът на някогашния президент преди малко е приключил МГИМО, а татко му е спечелил общо към 1 милион $ от 2012 година насам. В края на 2018 година в Дубна е основано юридическо лице NPO Compo, благосъстоятелност на Aycominvest на Юсуфови. Хайт е извикан в Москва и му е казано, че са решили да му лишават бизнеса и че цената на каузи му е 0 рубли.

" Готови сме да предложим на вашите инженери да се реалокират в Дубна, още повече че няма да можете да им плащате заплатите, тъй като стопираме финансирането на Compo. И нямате право да събирате средства отвън нашата организация ", цитира Хайт диалога си с Медведев и Юсуфов. Той имал избор: да препише каузи си на Юсуфови и да резервира 10% " от бъдещите им активи " или да " измисли по какъв начин самичък да банкрутира " компанията си, споделя Хайт. През пролетта на 2019 година бизнесът му е лишен изцяло. В същото време новата компания не е донесла облага на Медведев - в края на 2021 година загубата на NPO Compo е достигнала 161 млн. рубли, са открили още публицистите на " Проект ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР