Синът на Васил Божков – Антон Божков, е освободен от

...
Синът на Васил Божков – Антон Божков, е освободен от
Коментари Харесай

Синът на Васил Божков освободен от ареста срещу солидната гаранция от 1 млн. лв.


Синът на Васил Божков – Антон Божков, е освободен от ареста против солидната парична гаранция от 1 млн. лева Специализираният углавен съд съобщи, че обвиняването против него е доста общо.

Според съда може да се направи обосновано съмнение, че Антон Божков е направил закононарушение, само че доказателствата досега са от данни извлечени от Търговския указател, Имотния указател и образувания капитал на сдружението, през което се твърди, че са изпирани пари. Няма заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение, или да повлияе на очевидци.

Според съда няма съображение за налагане на най-тежката мярка, каквато искаше прокуратурата.

Прокуратурата съобщи, че следствието е още в начален стадий и доказателствата са задоволителни да се вземе такава мярка. Продължават да се събират още доказателства.

Така обвинените към Васил Божков стават 9 души, измежду които дамата до него, сина му и двама някогашни хазартни босове. Бизнесменът е в ОАЕ и се чака решение на локалните управляващи за това дали ще бъде екстардиран или не.

Арестът на сина на предприемача идва дни след обвиняването и против дамата до него – Елена Динева.

Срещу хазартния необут Васил Божков са повдигнати общо 11 обвинявания, измежду които за управление на проведена незаконна група, за насила, за изнудване, за опит за рушвет и други

По-рано през днешния ден съд остави в ареста някогашната секретарка на Васил Божков и сегашен административен шеф на ФК "Левски " Йоана Чолакова. Тя е упрекната като част от незаконната група, провела е срещите им с иманяри. Чолакова съобщи, че недоумява за какво е упрекната в случай, че единствено е носила кафета, вода и папки.

Разследването против Васил Божков към този момент сложи два върха по мярка на гаранциите единствено за 10 дни. Общо 3 милиона лв. би трябвало да платят за свободата си двама от упрекнатите.

Специализираният съд наложи един 1,5 млн. лева гаранция на дамата до Васил Божков. Елена Динева е упрекната за присъединяване в проведена незаконна група, ръководена от хазартния необут.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР