Синът на президента на САЩ Джо Байдън – Хънтър Байдън,

...
Синът на президента на САЩ Джо Байдън – Хънтър Байдън,
Коментари Харесай

Синът на Джо Байдън се признава за виновен по три дела, с което може да си спести престой в затвора

Синът на президента на Съединени американски щати Джо Байдън – Хънтър Байдън, ще се признае за отговорен в данъчни закононарушения и ще избегне наказателно гонене по настрана обвиняване за владение на оръжие в съглашение с министерството на правораздаването, която евентуално ще му спести затвор. Това съобщи Асошиейтед прес, като се базира на оповестено през днешния ден съглашение с американското ведомство.

Агенцията отбелязва, че 53-годишният Хънтър Байдън ще се признае за отговорен в данъчни закононарушения като част от съглашението, което също по този начин ще му спести наказателно гонене по обвиняване в нелегално владение на огнестрелно оръжие в качеството му на употребяващо опиати лице, стига да съблюдава поставените от прокуратурата условия, предава Българска телеграфна агенция.

Споразумението поставя завършек на дългогодишното следствие на министерството на правораздаването против по-малкия наследник на Байдън, който призна, че се бори със взаимозависимост от опиати след гибелта на брат си Бо Байдън през 2015 година. Това ще предотврати и правосъден развой, който би донесъл продължаващи в продължение на дни или седмици водещи медийни заглавия, до момента в който Белият дом се пробва настойчиво да стои на разстояние от министерството на правораздаването.

Въпреки че изисква от Хънтър Байдън да признае виновност, съглашението се концентрира единствено върху данъчни закононарушения и нарушавания с оръжия, а не върху нещо по-широко или обвързвано с президента демократ, отбелязва АП.

Въпреки това някогашният американски президент Доналд Тръмп и други републиканци евентуално ще продължат да се пробват да употребяват случая, с цел да хвърлят сянка върху Джо Байдън и бизнес делата на фамилията му, както и да издигнат въпроси за независимостта на министерство на правораздаването при неговата администрация.

В обява в своята платформа в обществените мрежи Тръмп характеризира съглашението с Хънтър Байдън като " елементарна санкция за пътно нарушаване " и добави: " Нашата система е неуспех! "

Според два източника, осведомени с следствието, министерството на правораздаването ще предложи пробация за обвиняванията в данъчни закононарушения, което значи, че Хънтър Байдън няма да бъде изпратен в пандиза. Решението за подписване на съглашение обаче зависи от съдията.

Обвинението за владение на оръжие гласи, че в продължение на 11 дни през октомври 2018 година Хънтър Байдън е имал специфичен револвер " Колт Кобра 38 " (Colt Cobra 38 special), въпреки да е било известно, че използва опиати. Такова обвиняване планува оптималната присъда до 10 години затвор , само че министерството на правораздаването заяви, че Хънтър Байдън е сключил досъдебно съглашение. Това наподобява значи, че в случай че съблюдава изискванията на съглашението, делото ще бъде заличено от досието му.

Петгодишното федерално следствие против Хънтър Байдън завърши със съглашения по обвиняванията в подоходни данъчни закононарушения и нарушавания с огнестрелни оръжия, заяви през днешния ден в изказване неговият юрист Кристофър Кларк.

" Хънтър счита, че е значимо да поеме отговорност за тези неточности, които е направил в интервал на комплициране и пристрастяване в живота си. Той чака с неспокойствие да продължи своето възобновяване и придвижване напред ", се споделя в изказването.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР