Синът на покойния бивш финансов министър Стоян Александров - Петър,

...
Синът на покойния бивш финансов министър Стоян Александров - Петър,
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста обвинените за убийството на Кирил Русев

Синът на починалия някогашен финансов министър Стоян Александров - Петър, и притежателят на погребална организация Александър Кинов са упрекнати за убийството на 49-годишния Кирил Русев , заяви БНР.

Преди да бъде убит мъжът, който е дължал на двамата огромна сума пари, е бил похитен и малтретиран, споделиха на брифинг от Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата.

Тази вечер Софийският градски съд реши да остави за непрекъснато в ареста Александров и Кинов. Решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Апелативния съд .

Александров се е занимавал с предоставяне на заеми. Жертвата е имал бизнес, част от който преди време е бил и ресторант в центъра на София. Като притежател на погребална организация Кинов е имал контракт за прилагане на камера за кремация.

Русев изчезва в четвъртък вечерта, в петък неговата майка подава сигнал в Полицията . 30 минути по-късно е арестуван обвиненият за убийството му, а час и половина по-късно и неговият съизвършител, разказа хронологията шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов.

По думите му тази експедитивност е разрешила на проверяващите да работят по горещи следи и бързо да върнат лентата.

" На 4 януари жертвата е поканена да посети парцел на единия от причинителите. Огледът демонстрира, че лицето е измъчвано, завързвано ", уточни Николов.

" Бяха осъществени голям брой дейности по следствието , претърсвания и изземвания, обиски и освидетелствания, огледи на местопроизшествия, следствени опити ", добави заместител градският прокурор на София Христо Кръстев.
 Двамата мъже, арестувани за тежкото ликвидиране край София, издали подправен смъртен акт
Двамата мъже, арестувани за тежкото ликвидиране край София, издали подправен смъртен акт

Убитият е бил завързан и малтретиран

Разплитането на случая потегля, откакто двамата, в деня на убийството, в границите на час и 20 минути минават в двете направления българо-сръбската граница . Единният от тях употребява документите на убития.

За да инсценират, че Русев е напуснал страната, те изпращали от мобилния му телефон есемеси на околните и роднините му, изясни Михаил Наумов, шеф на отдел " Тежки закононарушения " в Националната полиция.

Телефонът на жертвата е открит в Сърбия.

" Благодарение на бързата и всеотдайна работа на сътрудниците от Дирекция " Международно съдействие ", взаимно с Интерпол - България и Интерпол - Сърбия, се направиха голям брой мероприятия, за по-малко от едно денонощие се откри къде са били след прекосяването на границата на Република България и успяхме да установим местонахождението на телефона на убития ".

Тялото на Кирил Русев е открито в морга с подправени документи и квалифицирано за кремация.

" В развой на инспекция е дали имената, които са посочени в смъртния акт, са на действително съществуващо лице или те са измислени на случаен принцип. Към сегашния миг не сме открили това да е действително съществуващо лице ", посочи прокурор Христо Кръстев.
 Двама мъже са арестувани за тежко ликвидиране край София Обновена
Двама мъже са арестувани за тежко ликвидиране край София

По неофициална информация единият от обвинените е наследник на някогашен финансов министър

Ще се ревизира по какъв начин единият от обвинените е съумял да премине границата с документите на убития, както и работата на погребалната организация на Кинов и мястото за кремация, където е открито тялото на Русев .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР