Синът на починалия пациент скочи като котка и си заби

...
Синът на починалия пациент скочи като котка и си заби
Коментари Харесай

Фелдшер, пребит от циганин: Той скочи като котка и си заби лапите в очите ми

Синът на умрелия пациент скочи като котка и си заби лапите в очите ми, сподели в изявление за bTV Митко Щилиянов, който бе пребит от озверял ром в Спешното отделени на болничното заведение в Нова Загора. Фелдшерът е с контузия на лицето и защото не се усеща добре, дава отговор на въпросите по телефона.
Легнах напряко на носилката, тъй като изгубих равновесие и той ме удари 7-8 пъти, показа той.
Нападателят му е на 19 години, посочи водещият на „ Тази заран “ Антон Хекимян.
Инцидентът е станал в ранните часове на 14 февруари. Докато лекарите се пробват да реанимират 48-годишен мъж с тежък инфаркт, неговите близки са извънредно афектирани, помолени са да излязат, след което атакуват фелдшера.
„ Бях в залата и когато излязох в коридора, видях, че сина на умрелия. Няколко пъти той удари фелдшера в носа и окото. Опитах се да го отдалеча от сътрудника “, сподели пък лекарят от Спешното поделение доктор Мохамед Даауар. Той избавил сътрудника си да не бъде погубен от озверялия мъж.
Кървеше доста мощно, има отток на окото, прибавя доктор Даауар.
„ Колегата ми по никакъв метод не провокира околните на умрелия пациент. Всички се опитвахме да успокоим околните и да им седнат, с цел да не им стане и на тях неприятно, само че те бяха доста нападателни, влизаха в залата и ни пречеха да работим “, сподели пък фелдшер Стефанова.
Не сме на себе си, призна пък майката на нападателя.
„ Прилично ли е да ни протяга ръка, да ни бута вънка? Всичките лекари ни избутаха. Молих ги да сложат още веднъж О2 “, прибавя тя.
Колеги на пребития фелдшер споделиха, че също са удряни от близки на пациенти, само че не знаят някой от тях да е осъден.
Началникът на Спешното поделение доктор Хюсеин Калаш пък съобщи, че законите си ги има, само че не се извършват. „ Нужни са санкции. Колегите се опасяват да вървят на работа “, добави той.
Нападателят бе арестуван за 24 часа, само че освободен след няколко, макар че има досъдебно произвеждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР