Синът на писателя Джон Льо Каре ще пише продължение на

...
Синът на писателя Джон Льо Каре ще пише продължение на
Коментари Харесай

Синът на писателя Джон Льо Каре ще пише продължение на една от книгите му

Синът на писателя Джон Льо Каре ще написа продължение на една от книгите му, заяви " Телеграф ". Романът за приключенията на английския шпионин Джордж Смайли ще излезе през есента на 2024 година

Действието в книгата ще се развива в края на 60-те и началото на 70-те години на 20-и век, т.е. след събитията, разказани в романа " Шпионинът, който пристигна от студа ". Очаква се, че сходно на татко си Дейвид Джон Мур Корнуел, който е употребявал псевдонима Джон Льо Каре, Никълъс Корнуел също ще употребява псевдонима, с който към този момент е прочут - Ник Харкауей.

Писателят Джон Льо Каре е споделял в изявление, че не помни за какво е избрал необичайно звучащата френска фамилия за свое литературно име.

Героят Джордж Смайли е бил обичаният персонаж на Джон Льо Каре. Той се счита за цялостна диаметралност на различен именит книжовен воин - Джеймс Бонд.

Самият Джон Льо Каре е работил за английските секрети служби МИ6 и МИ5 в годините на своята младост. Вестник " Таймс " е присъединил писателя в своя лист с най-хубавите английски създатели от интервала след Втората международна война.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР