Синът на бившия либийски лидер Муамар Кадафи - Сейф ал

...
Синът на бившия либийски лидер Муамар Кадафи - Сейф ал
Коментари Харесай

Синът на Кадафи се завръща на политическата сцената

Синът на някогашния либийски водач Муамар Кадафи - Сейф ал Ислам, стартира политическа активност на територията на своята страна, съобщи по телевизия " Ал Арабия " юристът на семейство Кадафи Халед аз Заиди, представен от съветски медии. " Сейф ал Ислам взе участие в живота на либийското общество, той поддържа контакти с публичните дейци и с водачите на либийските племена за съставяне на всеобхватна стратегия ", означи юристът.
По думите му синът на някогашния водач на Либия организира съвещания и срещи " за реализиране на единодушие и действително политическо споразумяване " в страната. " Сейф ал Ислам има същото право, както всеки различен жител на Либия, да взе участие в политическия развой ", добави Аз Заиди.

Адвокатът опроверга изказванията, че синът на Кадафи е напуснал родината си и акцентира, че той няма да го направи, само че отхвърли да заяви къде тъкмо се намира неговият поддръжник.

44-годишният Сейф ал Ислам - най-големият наследник от втория брак на убития по време на революцията от февруари 2011 година Муамар Кадафи, бе считан от татко си за негов политически правоприемник. Той е проектант и инженер по обучение, учил е в Австрия и Англия.

Завършил е влиятелното Лондонско учебно заведение по стопанска система и политически науки с купа " лекар по философия ". Кадафи-младши оглавяваше интернационалния благотворителен фонд, носещ името на татко му.

Сейф ал Ислям бе задържан през ноември 2011 година от бригада опълченци от град Зинтан, когато пътуваше към границата с Нигер. Лежа в пандиза, охраняван от една от контролиращите този град въоръжени групировки.

Апелативният съд в Триполи на 24 юли 2015 година го осъди задочно на гибел по обвиняване в " закононарушения против либийския народ ", осъществени по време на февруарската гражданска война. Местните ръководещи в Зинтан обаче изрично отхвърлиха да предадат пандизчията на столичните управляващи, с които те нееднократно враждуваха след рухването на предходния режим.

В началото на юни т.г. Сейф Ал Ислам бе освободен от пандиза в Зинтан. Срещу него има и обвинявания в закононарушения против човечеството от Международния углавен съд, който от няколко години желае той да му бъде предаден, с цел да го съдят в Хага.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР