Символична първа копка бе направена в Сливен на ново социално

...
Символична първа копка бе направена в Сливен на ново социално
Коментари Харесай

Защитено жилище се строи в Сливен със средства от САЩ

Символична първа копка бе направена в Сливен на ново обществено заведение – предпазено жилище за 8 възрастни с умствени увреждания, оповестиха от общината в Сливен. Двуетажната постройка ще е ситуирана върху общински терен, застроената разгъната повърхност възлиза на близо 450 квадрата.
 dsc_0729_640x426

Ще бъдат оборудвани спални, всекидневна и столова с кухненски блок, санитарни пространства, хранилища, перално помещение и абонатна станция за свързване на парцела с централното парно отопление в града. Проектът се финансира по Програмата за филантропична помощ на Европейското командване на Съединени американски щати. Инженерното командване на военно-морския флот е упълномощило осъществяването на „ИСС инженеринг“ООД, като надзорът и контролът на строителството също ще се прави от американска страна.

 dsc_0719-1_640x426

Сливен е първата община в страната, която стартира работа по даването на обществени услуги от резидентен вид. Новото предпазено жилище ще бъде на прехрана на държавния бюджет.

Правителството на Съединени американски щати е вложило над 4 млн.долара в разнообразни планове за филантропична помощ през последните пет години в България.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР