Символът на руската агресия в Украйна - Z“ - вече

...
Символът на руската агресия в Украйна - Z“ - вече
Коментари Харесай

Затвор или глоба в Германия за афиширане на „Z“ - символ на руската агресия

Символът на съветската експанзия в Украйна - „ Z “ - към този момент е неразрешен в две от най-населените немски провинции - Бавария и Долна Саксония. А общественото му афиширане и потребление по време на демонстрации ще се санкционира – с санкция или до 3 години затвор, заяви „ Euractiv “.  Очаква се още 3 немски провинции да последват образеца.

„ Z ” в тази ситуация значи „ За победа “ и се употребява от съветската агитация в символ на поддръжка за дейностите на армията на Владимир Путин в Украйна. От началото на военната инвазия „ Z ” беше изобразена върху съветски танкове, военни униформи, употребява се по време на демонстрации в поддръжка на дейностите на Кремъл, бе написана върху коли, здания и т.н.  

„ Всеки, който употребява признака „ Z ”, с цел да изрази обществено утвърждението си за войната на съветския президент Владимир Путин против Украйна, би трябвало да чака наказателно следствие в Долна Саксония “, съобщи министърът на вътрешните работи на провинцията Борис Писториус, представен от NDR.

Полицията в немския район ще е длъжна да ревизира всеки случай, за който има подозрения, че буквата „ Z ” е употребена в поддръжка на съветското навлизане в Украйна. В случай на основателно съмнение, чиновниците на реда би трябвало да стартират наказателна процедура против причинителите.

Разпоредбата за възбрана, призната от локалните парламенти, се базира на текст от Наказателния кодекс на Германия. Според него поддръжката за осъществено закононарушение се санкционира, в случай че това заплашва публичното успокоение. Държавата има прецизно законодателство, което не разрешава потреблението и пропагандирането на разнообразни знаци, асоциирани с нацисткия режим.

Парламентарни групи в други три провинции в Германия също приканиха признакът да бъде неразрешен. В Баден-Вюртемберг и Саксония-Анхалт социалдемократическата съпротива прикани районните държавни управления за забранят на собствен ред потреблението на  „ Z “, а в Северен Рейн-Вестфалия апелът пристигна от ръководещата консервативна партия.

„ Символът съставлява оповестяване на война против демократичната народна власт “, сподели Даниел Сивеке, зам.-председателят на Народното събрание там от ХДС.

Сивеке оприличи съветския знак с други неразрешени „ антиконституционни знаци “.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР