Симптомите могат да включват подуване, болка, бучки или кожни промениАмериканската

...
Симптомите могат да включват подуване, болка, бучки или кожни промениАмериканската
Коментари Харесай

САЩ предупреждават за рак на гърдата, свързан с гръдни импланти

Симптомите могат да включват отичане, болежка, бучки или кожни промени

Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) предизвести лекарите и техните пациенти за редки случаи на плоскоклетъчен карцином и разнообразни лимфоми, които се развиват в шева, който е употребен за слагането на гръдни импланти.

FDA оповестява, че е имало по-малко от 20 случая на плоскоклетъчен карцином и по-малко от 30 случая на разнообразни капсулни лимфоми към гръдните импланти. Симптомите могат да включват отичане, болежка, бучки или кожни промени. Тези ракови болести се разграничават от разпознатите по-рано случаи на анапластичен едроклетъчен лимфом, обвързван с гръдния имплант (BIA-ALCL), предава БГНЕС.

Ракови формирания са открити при дами, които са с импланти от доста години.

Въпреки че специалистите считат, че случаите на рак, провокиран от импланти, може да са редки, лекарите и дамите, обмислящи гръдни импланти, би трябвало да са наясно, че има такива случаи. Здравната организация не предлага дамите да отстранен имплантите си заради докладваните случаи. Въпреки това пациентките би трябвало да следят своите импланти и да уведомят лекаря, в случай че виждат някакви промени
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР