Симпатизанти на проруската националистическа партия Възраждане събориха част от оградата

...
Симпатизанти на проруската националистическа партия Възраждане събориха част от оградата
Коментари Харесай

Симпатизанти на Възраждане събориха част от оградата на Паметника на Съветската армия

Симпатизанти на проруската националистическа партия " Възраждане " събориха част от оградата на Паметника на руската войска в София в четвъртък.

Монументът беше едно от местата, на които те се стопираха по време на протестно шествие, което блокира центъра на София.

Преди седмица регионалната шефка на София Вяра Тодева разпореди, откакто по-рано Столичният общински съвет реши той да бъде изместен.
 Привърженици на
Протестът стартира по обяд пред постройката на някогашния партиен дом на Българска комунистическа партия, където се обитава Народното събрание. Събралите се желаеха оставка на държавното управление, като съгласно тях кабинетът на Николай Денков е предал националните ползи на България.

" Правителството не работи в интерес на българския народ. Тук съм за бъдещето на моите деца и на моите внуци ", сподели участник пред Българска национална телевизия.
 Протест на
Събралите се по-късно потеглиха към Министерството на защитата. Те хвърляха яйца по постройката и желаеха оставката на министъра Тодор Тагарев .

След това отидоха до Министерството на правораздаването. Там ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов изиска оставката и на министъра Атанас Славов .
 Лидерът на
Шествието продължи до Паметника на Съветската войска, където протестиращи събориха част от оградатаи полицията се намеси.

Имаше къс конфликт, а един от пробилите полицейския кордон се качи на върха на скелето, което е към паметника.
 Привърженици на
Преди седмица регионалната шефка на София Вяра Тодева разпореди. Дни преди този момент към монумента за.

Следва пренасяне на паметника според гласуваното през март от Столичния общински съвет решение.
 Привърженик на проруската партия
" Възраждане " е измежду най-ревностните бранители на паметника. Той е издигнат с пропагандна цел 10 години след нахлуването на Червената войска в България в края на Втората международна война. Тогава Съюз на съветските социалистически републики афишира война на България , а малко по-късно в страната се прави деветосептемврийският прелом.

След 10 ноември 1989 година голям брой жители и политици желаят премахването на паметника. В началото на 90-те години Столичният общински съвет взима решение за преместването на монумента, само че през идващите десетилетия то по този начин и не е изпълнено.
 Представители на проруската партия
Шествието на " Възраждане " в четвъртък завърши пред храм-паметника " Свети Александър Невски ". Част от симпатизантите на партията се качиха в рейсове, с които ще се приберат по родните си места, заяви Българска телеграфна агенция.

Четвъртък беше четвъртият следващ ден на митинги в София. Те бяха проведени от разнообразни групи - преди този момент от и, всичките с претенции към държавното управление на Николай Денков.
 Демонтаж или предизборна дъвка. Ще бъде ли изместен Паметникът на Съветската войска  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР