Симеон Ставрев е общински съветник втори мандат в СОС от

...
Симеон Ставрев е общински съветник втори мандат в СОС от
Коментари Харесай

Симеон Ставрев, ДБ, пред novini.bg: В СОС трябва да търсим и намираме най-малкото общо кратно, а не  да правим циркове за пред хората

Симеон Ставрев е общински консултант втори мандат в СОС от квотата на Демократична България, в този момент в коалиция с Политическа партия и Секретен сътрудник. Той е софтуерен инженер, фамилен с едно дете. 

 

- Какво се случва в СОС, господин Ставрев – тъкмо съветът проработи след три месечно бавене и регионалната шефка нападна избора на комисиите, а от ГЕРБ- и желаеха оставката й?

- Има късмет да заработим обикновено, безусловно сме на финалната права. След тримесечни страдания избрахме ръководител, уповавам се да уточним и съставите на комисиите и след това да стартираме да наваксваме с работата, която ни изостана. Смятам, че с сътрудниците от останалите общински групи имаме общата настройка да заработим на цялостни обороти по документите, които към този момент са разпределени. Трябва да гледаме напред и в четвъртък да прегледаме обширно комисиите, както и да изберем зам.-председатели на СОС. Важно е решенията ни да са законосъобразни, по този начин щото регионалната шефка да не ни ги връща за наново разглеждане. Аз постоянно съм призовавал за успокоение и разговор посред ни в съвета и не преставам да го върша, тъй като е значимо да вземаме рационални и разумни решения. Само по този начин ще покажем на столичани, че ние в действителност работим за тях.

- Обаче опозицията в съвета от страна на и желае оставката на регионалната шефка с претекста, че дейностите й са политически и преднамерени, защото тя нападна комисиите и зам.-председателите, на на същото съвещание е определен и ръководителя на съвета. Какво ще стане?

- Не съм правист, само че считам, че нейното мнение в тази ситуация е вярно и не виждам причина да й се желае оставката. Тя има право да връща решения на съвета и това е регламентирано в Закона за локално самоуправление и администрация. Дано пристрастеностите се укротят до четвъртък и да вземем вярно решение.



Сн. pixabay

- Как ще ги вземате тези решения, като сте толкоз разнообразни групите в съвета и всеки дърпа чергата към себе си?

- Има вид да сме диалогични и да можем да работим дружно, само че има и подобен, в който непрекъснато да се караме и спорим. Аз персонално избирам първият вид - нещата могат да се случват като търсим и намираме най-малкото общо кратно, а не  да вършим циркове за пред света.

Безкрайната борба няма да докара до нищо позитивно нито за столичани, нито за политическите партии.

Крайно време е към този момент всички да стартираме да работим върху нашата политическа просвета. Защото жителите пращат във властта радикално разнообразни свои представители, които са длъжни да намират общ език, с цел да могат да работят взаимно. Това се видя на 5 избора до момента. Важно е да имаме действителна политика, а не непрекъснато да се джафкаме и да се замеряме с нелепости.

- Дано да заработите тази седмица! Кои са първите, най-важни и неотложни проблеми, с които ще започнете?

- Бюджетът на града, който съгласно импортирания от кмета В.Терзиев отчет, е към 2,5 млрд.лв. Подозирам, че за него

ще се води битка сред групите в СОС, тъй като всеки ще дърпа към своите цели.

При демонстрация на здрав разсъдък той може да стартира да се извършва, надлежно това включва и финансова смяна, която извършва инфраструктурните планове. Наред с парите за всички съществени действия в града, е доста значим и бюджетът на градския превоз в София, който е от порядъка на 1/5 от общите ни пари. За страдание, тъй като изпуснахме законовият период да приемем план-сметката на Следствен отдел към окръжна прокуратура – това дефинира по какъв начин да се почиства града, ще би трябвало да работим по норматива от 2022 година. Така че сега не може да се вършат никакви корекции по почистването в столицата.
Има доста отчети, постъпили в администрацията, които не са задвижени през миналите три месеца и това би трябвало да се направи обезателно. Много работа има.

- В обществото интензивно и обезпокоително се разяснява за завода за боклуци и сметосъбирането, какво става там?

- Това е извънредно значима тематика. Заводът за боклуци е общинско дружество и е на директно послушание на кмета на Следствен отдел към окръжна прокуратура. В завода към този момент има нов краткотрайно изпълняващ длъжността шеф, който със своя екип се пробва да взема решение насъбраните проблеми там. Накратко, там е значимо да остават допустимо минимум боклуци за депониране, а по-голямата част да се обработват. Паралелно, според мен, има потребност да се усили броя на цветните контейнери в София, с цел да можем да изхвърляме разделно сметта. Министерство на околната среда и водите небива да забавя системата за предаване на шишета, кенчета, пластмаса в пунктове, с цел да може да се понижи натоварването на завода. Някои от огромните супермаркети към този момент вкараха по собствен почин метод за събиране на стъкления амбалаж от жителите против възнаграждение.

- Според Вас по какъв начин ще завърши правосъдната сага с оспорването на вота за кмет?

- Доколкото проследявам тази тематика, и двамата кандидати са ощетени, само че по-засегнат май е господин. По тази причина е по-добре да си отдръпна желае, с цел да не напряга ненужно ситуацията. Но крайната дума е на съда и аз не желая по никакъв метод да се опълчвам на неговото решение. Машините на вота работиха като принтери и нищо повече.

- А СОС в последна сметка какво ще се реши във връзка с регионалната шефка и нейното несъгласие?

- Надявам се, че ситуацията ще се успокои и в четвъртък ще стане ясно. Има логичност в това комисиите да бъдат разпределени на симетричен принцип.
 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР