Силвио Берлускони се присъедини към унгарския премиер Виктор Орбан в

...
Силвио Берлускони се присъедини към унгарския премиер Виктор Орбан в
Коментари Харесай

Берлускони иска ЕНП да се съюзи с крайната десница

Силвио Берлускони се причисли към унгарския министър председател Виктор Орбан в апела към консерваторите в Европа да образуват съюз с крайната десница, оповестява " Политико ".

Цветистият някогашен министър председател на Италия се кандидатира за евродепутат на изборите по-късно този месец в листата на партията си " Форца Италия ", която е член на Европейската национална партия (ЕНП), преобладаващия дясноцентристки блок в Европейски Съюз.

Говорейки пред италианска телевизия, той акцентира, че ЕНП би трябвало да се откаже от дългогодишната си неофициална коалиция с лявоцентристката група на социалистите и демократите, която е вторият по величина блок в Европарламента.

" ЕНП би трябвало да напусне алианса със социалистите и да се обърне на дясно, към консерваторите и националистите. Убеден съм, че даже Орбан и Матео Салвини " - италианският вицепремиер и водач на партията на крайнодясната партия " Лига " - " могат да влязат в този съюз, с цел да трансфорат Европа в Европа на стопански напредък ", настоя Берлускони в " Туитър ".

Орбан, участието на чиято партия ФИДЕС беше замразено от ЕНП по-рано тази година поради нарушаванията на върховенството на закона в Унгария, прикани дясноцентристкия блок да се причисли към новия крайнодесен алианс на Салвини. Орбан също по този начин тази седмица отдръпна поддръжката си за Манфред Вебер, водещият претендент на ЕНП за ръководител на Европейската комисия.

Според прогнозите на " Политико " " Форца Италия " е на път да завоюва седем от 73-те места на Италия в Европейския парламент, което е спад спрямо 13-те места, извоювани от партията на последните евроизбори през 2014 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР