Силвио Берлускони оттегли кандидатурата си за президент на Италия, предаде

...
Силвио Берлускони оттегли кандидатурата си за президент на Италия, предаде
Коментари Харесай

Берлускони се оттегли от президентската битка в Италия

Силвио Берлускони отдръпна кандидатурата си за президент на Италия, съобщи БНР. Това стана на видеоконферентна среща на върха на дясноцентристките политически представители.

Вотът в Народното събрание за избор на нов държавен стартира в понеделник, 24-и януари. Мандатът на сегашния президент Серджо Матарела изтича на 2-и февруари.

Берлускони не участва на двучсовата среща, само че на нея бе прочетено негово обръщение. В него той показва, че се отхвърля, " с цел да се избегнат несъгласия и разцепления в Италия, която има потребност от единение за излизане от рецесията в този сложен поради незабавната здравна обстановка миг. "

Берлускони държи министър председателят Марио Драги да остане на своя пост като се разгласи срещу възможната му кандидатура за държавен глава. В тази връзка десните политически сили няма да поддържат Драги.

Лидерът на Демократическата партия Енрико Лета изясни, че " десните не са болшинство и нямат преимущество по въпроса за държавен глава и за претендент, с който да са съгласни всички ". Председателят на придвижването " Пет звезди " - някогашният министър председател Джузепе Конте - сподели, че " към този момент може да стартира сериозна полемика сред политическите сили, с цел да бъде препоръчана високопоставена, авторитетна, необятно подкрепена фигура за президент на страната. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР