Силвио Берлускони намекна, че италиански генерал от Карабинерите може да

...
Силвио Берлускони намекна, че италиански генерал от Карабинерите може да
Коментари Харесай

Берлускони предполага, че италиански генерал може да стане премиер на Италия

Силвио Берлускони загатна, че италиански военачалник от Карабинерите може да бъде идващият министър председател на страната, в случай че дясноцентристкият блок завоюва изборите през 2018 година, съобщи " Ройтерс ".

Берлускони, който бе министър председател четиири пъти, има възбрана да заема изборни длъжности поради присъда за данъчна машинация от 2013 година Той се пробва да преодолее възбраната, само че в това време търси различни претенденти, в случай че загуби правосъдната борба.

" Разполагам с доста имена, само че има един човек, който е доста кадърен който има триумфи и е почитан от всички, военачалник (Леонардо) Галители ", съобщи Берлускони по време на предаване по телевизия РАИ.

Галители оглавяваше Карабинерите, военна полиция, която работи под контрола както на отбранителния, по този начин и на вътрешния министър, от 2009 до 2015 година В момента той е отпред на италианската антидопингова работа.

Берлускони към момента не е обсъждал концепцията с Галители. Досега той е споменавал имената на гуверньора на Европейската централна банка Марио Драги и на основния изпълнителен шеф на " Фиат Крайслер " Серджо Маркионе за възможни негови претенденти за премиерския пост.

Партията на Белрускони " Форца Италия " ( " Напред Италия! " ) е в основата на дясноцентристка коалиция,, в която влизат също крайнодесните Северна лига и Братя на Италия.

Осемдесет и една-годишният някогашен министър председател съобщи, че в случай че блокът му завоюва властта, би желал 12 души отвън политическия свят да бъдат назначени в кабинета, като една осем министерства ще бъдат поверени на политици.

Трите партии в блока се договориха, че която и група да завоюва повече гласове на изборите, ще номинира министър председател.

" Форца Италия " към този момент се движи пред Северна лига, само че съгласно изследванията никоя партия няма да завоюва задоволително гласове, с цел да ръководи сама.

Международни наблюдаващи

Междувременно италианското придвижване " Пет звезди " съобщи, че желае интернационалните наблюдаващи да управляват предизборната акция, с цел да предотвратят " подправените вести ".

Коментарът на водача на партията Луиджи Ди Майо пристигна, откакто ръководещата Демократическа партия упрекна поддръжниците на " Пет звезди ", че употребяват междусвързани интернет профили, с цел да популяризират погрешни сведения и да очернят дясноцентристкото държавно управление.

По думите на Ди Майо неговата партия постоянно е представяна прекомерно едва от интернационалните медии, а Организацията за сигурност и съдействие в Европа би трябвало да следи идните избори.

 Основателят на
© Reuters

Основателят на " Пет звезди " Бепе Грило, Луиджи ди Майо и Алесандро ди Батиста, един от водачите на придвижването

Малко евентуално е сходно предложение да бъде признато от съперниците на " Пет звезди ", които упрекват групата за едни от най-забележителните акции за оклеветяване на репутацията.

На фона на изказванията за съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати и Франция, някои водачи на Демократическата партия през уикенда приканиха за предизборно законодателство против разпространяването на подправени вести. Лидерът на партията Матео Ренци отхвърли концепцията, само че съобщи, че партията му ще разгласява два пъти на месец отчети за интернет злоупотребите.

Според последните социологически изследвания " Пет звезди " има постоянна преднина от 28% против 24% за Демократическата партия и 15% за " Форца Италия ".

Нов изборен закон, който предизвиква построяването на обединения преди вота през май, допуска, че дясноцентристкият блок на Берлускони може да бъде най-голямата обособена политическа мощ, само че без ясно парламентарно болшинство.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР