Силвио Берлускони и Адриано Галиани ще се завърнат на Джузепе

...
Силвио Берлускони и Адриано Галиани ще се завърнат на Джузепе
Коментари Харесай

Адриано Галиани за мача с Милан: Това е мечта

Силвио Берлускони и Адриано Галиани ще се завърнат на " Джузепе Меаца " в събота, само че като шефове на Монца. Двамата се завръщат в клуба, който изведоха до 29 трофея в границите на 31 години. Берлускони купи Монца през 2018 година и назначи Галиани за изпълнителен шеф.

" Ще бъде мъчно да уцеля вярната съблекалня, споделя Галиани. - Ще върша психическа йога, тъй като ще бъда под прожекторите на камерите 90 минути. От няколко дни работя върху това да бъда ваксиниран към страсти или най-малко да опитам. Ще се оптусна, когато мине мачът. Надявам се да остана имобилен, без значение какво се случва на терена. "

Когато Берлускони и 78-годишния Галиани поеха клуба през 2018 година, той беше в трета дивизия. За Галиани, който е роден в Монца, тимът има по-специално значение.

" След интервала в Милан някои президенти от Серия Ц ме питаха: " Как може да идваш на тези игрища, когато си прекарал живота си на " Камп Ноу " или " Сантиаго Бернабеу "? " Монца е тимът на сърцето ми от моя град, това е тимът, който поддържам още от 5-годишен. Това е фантазията на живота ми. Дали е в Серия А, Ц, Б или А, не лишава от пристрастеността ми. Серия А, несъмнено, е нещо необикновено, само че пристрастеността ми не зависи от това в коя дивизия сме. Когато виждам, че Милан, Монца и Наполи са в един лист, към момента не мога да допускам. Това е дългогодишна фантазия, която се сбъдна ", не крие възприятията си Галиани.

Монца загуби първите си пет мача преди да завоюва първата си точка в Серия А. Не беше изненада, когато треньорът Джовани Стропа беше уволнен. Неговият заместител обаче беше неочакван - треньорът на юношите Рафаеле Паладино. Той обаче изведе отбора до историческа победа над Ювентус и още два триумфа в шампионата, което изведе отбора от зоната на изпадащите.

" Най-важното е да не приключим измежду последните три. Това е първият ни сезон в Серия А в историята. Милан-Монца на " Сан Сиро "... Серия А... за мен това е фантазия. В събота вечер пред мен ще е животът ми ", приключва Галиани.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР