Силно земетресение разтърси югоизточната част на Австралия тази нощ. Трусът

...
Силно земетресение разтърси югоизточната част на Австралия тази нощ. Трусът
Коментари Харесай

Трус от 5,8 по Рихтер доведе до разрушения и евакуация в Мелбърн

Силно земетресение раздруса югоизточната част на Австралия тази нощ. Трусът с магнитуд 5,8 по скалата на Рихтер е бил с епицентър на към 200 км североизточно от Мелбърн и е усетен най-силно точно във втория по величина град на континента.

Земетресението е станало към 9:15 ч. локално време в сряда покрай град Мансфилд, близо до столицата на щата Виктория. Сгради в мегаполиса са претърпели обилни вреди. Трусът е довел до прекъсване на тока на доста места. Наложила се е и евакуация на хора.

Кадри в обществените мрежи демонстрират голям брой разрушени здания, само че няма данни за починали или потърпевши. Земетресението е усетено чак в Аделаида и Сидни.

Държавната работа за изключителни обстановки на щата Виктория предизвести жителите да бъдат нащрек за възможни вторични земетресения.

" Ако се намирате във Виктория, сте в заплаха. Очаквайте вторични земетресения, стойте надалеч от развалени здания и други рискове. Избягвайте да шофирате, с изключение на в изключителни обстановки ", обявиха управляващите.

Мощниите трусове се смятат за извънредно събитие в Австралия, защото континентът се намира върху тектонична плоча. Мелбърн е вторият максимален град на Зеления континент и в него живеят към 5 млн. души. В момента градът е в локдаун поради новата вълна от ковид.

Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР