Силно заразният Делта вариант на коронавируса стана преобладаващ в Италия,

...
Силно заразният Делта вариант на коронавируса стана преобладаващ в Италия,
Коментари Харесай

Делта вариантът на коронавируса преобладаващ в Италия

Силно заразният Делта вид на ковид стана доминиращ в Италия, заяви Националният здравен институт. Оттам огласиха данни, съгласно които към датата 20 юли 94,8 % от случаите са от него, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция
    При предходното проучване на института, което се базира на данни от 22 юни, този вид на вируса съставлява единствено 22,7 на 100 от случаите. От друга страна, към 20 юли Алфа разновидността е открит при 3,2 % от случаите, в случай че преди този момент преобладаваше, представлявайки 57,8 на 100 от тях.
      " От значително значение е да се продължи систематичното следене на случаите и да се приключи имунизационният цикъл допустимо най-бързо ", съобщи ръководителят на института Силвио Брузаферо.
     Институтът уточни, че проучването не включва всички случаи на разновидности, а единствено тези, които са открити в деня, когато то е направено. Допълва се, че съществуването на разновидността Гама, който беше открит за пръв път в Бразилия, е спаднало на 1,4 % от 11,8 на 100 при предходното проучване.
       Институтът уточни, че има и " напълно малко нарастване " на разновидността Бета, който за пръв път беше открит в Южна Африка.
Откритият за пръв път в Индия през декември 2020 година вид Делта на ковид стана доминиращ в света и аргументи внезапно покачване на заболеваемостта, което породи опасения за международното икономическо възобновяване.  Откакто епидемията в Италия стартира през февруари предходната година, страната е отчела 128 029 смъртни случая, свързани с КОВИД-19, което я подрежда на второ място по брой на жертвите в Европа след Англия и на осмо в света. Регистрираните случаи на заразяване са общо 4,34 милиона.
       Към днешна дата съвсем 59 % от италианците над 12 години са изцяло имунизирани, а към 10 на 100 чакат втората си доза.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР