Силно убеден съм, че правителство ще бъде съставено – независимо

...
Силно убеден съм, че правителство ще бъде съставено – независимо
Коментари Харесай

Иван Анчев: Службите да разследват финансовите потоци, които текат към руските петоколонници у нас

Силно уверен съм, че държавно управление ще бъде формирано – без значение дали с първия или с третия мандат, като се чака, че в случай че стигне до Политическа партия, те ще го върнат незабавно.

Това сподели в предаването „ оПозиция “ с Горан Благоев по Faktor.bg Иван Анчев – член на Атлантическия съвет в България и някогашен общоприет консул на България в Чикаго. Според него е задоволително към 15 депутати да не участват в залата на Народно събрание при утрешното гласоподаване на държавното управление, с цел да бъде признато то.

Дипломатът предвижда, че в случай че се стигне до сформиране на кабинет в третия мандат, ще има „ едно доста жестоко спорене “, ще се размие политическата отговорност и няма да се знае кой действително стои зад такова държавно управление. Той разяснява още, че това ще докара до разнопосочни ползи в самия кабинет и парцелиране на министерствата, само че на него ще се гледа като на по-малкото зло, с цел да не се върви на избори. Според Анчев, освен жителите са изморени от избори, само че и на самите политически партии не им се върви на нов избор.

Иван Анчев показа, че гледайки състава на проектокабинета, който ще се гласоподава в сряда, не има вяра, че номинираният за министър председател не се е съветвал с Борисов: „ Още повече зад съответни претенденти прозират съответни фигури от задкулисието, които ненапълно са близки до ръководителя на ГЕРБ “.

По мотив обявеното през днешния ден завръщане на Национална движение „Симеон Втори" в политиката, дипломатът разяснява съвкупността от редица обстоятелства, даващи съображение да се направи логическото умозаключение, че при Симеон Сакскобургготски има трайни зависимости, свързани с непознати ползи в България. „ Като министър председател Сакскобургготски беше този, който рестартира АЕЦ Белене – един, напълно в интерес на Руската федерация, енергиен план. Именно министър председателят Сакскобургготски опита да назначи Бриго Аспарухов като координатор на спецслужбите “ и така нататък

Намерението за рестарт на Национална движение „Симеон Втори" Анчев окачестви като „ опит за претопляне на остаряла гозба, която едва ли ще откри своите фенове “. Движението няма по какъв начин да бъде възкресено в политическия живот на България, тъй като е недолюбвано от обществото – партията на царя ще бъде запомнена с обещанието за 800-те дни и излъганите фантазии за просперираща страна на милиони Българи.

Иван Анчев напомни, че измежду старите лица на Национална движение „Симеон Втори", на каквито бе оповестено, че ще се разчита, е Бойко Борисов, който е бил техен кандидат-депутат от Благоевградския регион. Сред тях са Емил Кошлуков, Милен Велчев, номинираната за правосъден министър Миглена Тачева и други. Според Иван Анчев, очевидно още веднъж се търси „ сламена “ партия, която да обере вота на тези българи, които не желаят да гласоподават.

„ Не мисля, че у нас има действителни монархически настроения “, затвори тематиката дипломатът.

Сред греховете на участниците в политическия живот у нас през всичките 30 години на „ преход “, Иван Анчев открои два съществени: „ На първо място са излъганите очаквания на милионите от Орлов мост, от оня популярен протест на Съюз на демократичните сили. И по-късно – излъганите очаквания на милионите, които посрещнаха Симеон Сакскобургготски като новия избавител “.

Пред българското общество стои значителният въпрос за конституционни промени, защото след 1990 година там са заложени доста клопки, разяснява още Иван Анчев. Нашата Конституция трябваше да бъде осъвременена още с приемането ни в Европейски Съюз, е мнението на дипломата.

 „ Войната в Украйна сподели цялата неплатежоспособност на Русия и това, че Европа може да бъде безусловно самостоятелна от Русия и енергийно, и стопански, и че Путин не е оня талант, който надали не, планува с години напред. “

В световен проект, огромното стратегическо съревнование е сред Съединени американски щати и Китай, защото Русия се оказа един „ хартиен тигър “, разяснява Иван Анчев. „ Във Вашингтон никой не приказва за Русия. Големият съперник е Пекин и то освен в икономическата сфера, само че също във военната и галактическите стратегии “.

По думите на Анчев България е надалеч от зависимостта от Китай като супер мощ, само че оставаме отворена система за съветското въздействие: „ Русия е главно предизвикателство и главната опасност – това са разнообразни категории за българската национална сигурност. И освен заради тези опити за директно вмешателство в нашата вътрешна политика, а и заради многото клопки, които са заложени през годините в българската стопанска система и публично стопанство “. Анчев изрази неразбиране за какво ДАНС не дава съответна информация за мащабите на всичко това, за какво не се осветляват финансовите потоци, които текат към избрани кръгове у нас.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР