Силно се надяваме, че ще успеем да направим правителство. Нямаме

...
Силно се надяваме, че ще успеем да направим правителство. Нямаме
Коментари Харесай

Асен Василев за новия шеф на НС: Идва ново поколение без багаж и травми

" Силно се надяваме, че ще успеем да създадем държавно управление. Нямаме право на трета неточност тази година. Това съобщи в студиото на " Панорама " по Българска национална телевизия съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев.

Изборът на Никола Минчев за ръководител на Народното събрание Асен Василев стимулира по този начин:

" Идва ново потомство в политиката, което няма багаж на част от нещата, които са се случили във времето и е градивно. Иска в действителност да тръгнат нещата по нов метод. Да се работи дружно, да си почистим и подредим страната, тъй че тя да стане страна, в която освен това потомство ще работи, само че и техните другари ще желаят да се върнат ", сподели Асен Василев и разясни, че това предлагането не е било решение в последния миг.

На въпроса дали ще бъде финансов министър в новия кабинет, Василев сбито отговори, че " сега текат полемики за състава на Министерския съвет ".

Отговор не получиха и въпросите дали Кирил Петков ще бъде новият министър-председател, както и дали Корнелия Нинова ще бъде част от изпълнителната власт. Василев разясни, че би трябвало да се изчака " финалното съгласие сред партиите ".

" Нищо не е ясно, до момента в който партиите не си стиснем ръцете, че това е съглашението ", добави Василев.

Асен Василев открои и главните задания, които се изправят пред новото държавно управление:

да се спрат течовете и корупцията, на която сме свидетели;

да се овладеят рецесиите, които сега имаме - енергийна, здравна, политическа рецесия, която подкопава доверието в икономиката;

да се вдигнат приходите, с цел да тръгне икономическият напредък.

За ролята на президента Румен Радев в идващия кабинет, Василев уточни, че " ролята му е доста добре разказана в Конституцията ".

По отношение на политическия скандал от последните дни, обвързван с освобождението на изпълнителния шеф на ДКК, Василев сподели, че не следи проблема. Допълни, че има органи, които проверяват и в случай че е нарушен законът, ще се вземат съответните ограничения.

По отношение на планувания от служебното държавно управление таван за нов дълг следващата година от 12 милиарда лв., съпредседателят на " Продължаваме промяната ", дефинира като " нереалистино и не е належащо ".

Колкото до ниското равнище на имунизация в страната, Василев разясни, че трайното решение ще бъде разяснителна акция, която да помогне на хората непринудено да се имунизират.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР