Силно съм убеден, че до края на деня ще има

...
Силно съм убеден, че до края на деня ще има
Коментари Харесай

До края на деня Нидерландия ще каже пуска ли ни в Шенген

" Силно съм уверен, че до края на деня ще има известие за вас ". Това сподели нидерландският министър председател Марк Рюте след приключването на Европейския съвет в Брюксел, представен от Клуб Z.

Попитан дали новината ще бъде позитивна или негативна, министър-председателят на Нидерландия отговори сбито: Ще видите.

" Да, чакаме положителни вести от Нидерландия ", сподели в това време българският министър председател Николай Денков.

Стана ясно, че през днешния ден има съвещание на нидерландския министерски съвет, а решението ще бъде импортирано в Народното събрание на Нидерландия.

" Разбира се, крайното решение, с което се подвига ветото, би трябвало да пристигна от Народното събрание. Това ще стане другата седмица, в случай че всичко е наред ", изясни още Денков.

Очакваното позитивно решение на Нидерландия се дължи и на отчета на Комисията от задачата й у нас в края на ноември, посочи Денков. В нея бяха включени специалисти и от Нидерландия, и от Австрия.

Преговорите с Австрия не престават. В момента се разискват разновидности, разменят се вероятни текстове по какъв начин би могло да наподобява едно решение. Денков е уверен, че Австрия ще се повлияе от решението на Нидерландия.

" Без позитивно решение в Ниската земя диалогът би бил непотребен ", акцентира той.

В четвъртък и президентът Румен Радев разгласи, че чака Нидерландия в най-скоро време да разгласи цялостна поддръжка за влизането на България и Румъния в Шенгенското пространство.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР