Силно мутиралият вариант Омикрон доведе до сериозен пробив в способността

...
Силно мутиралият вариант Омикрон доведе до сериозен пробив в способността
Коментари Харесай

Вариантът Омикрон: Защо бустерите работят, когато две дози от ваксината се затрудняват?

Силно мутиралият вид Омикрон докара до сериозен пробив в способността на имунизациите да защищават от заразяване с вируса на COVID-19.

Независимо от това, че в огромна степен понижават риска от разболяване и хоспитализация, две дози от имунизациите не обезпечават задоволително добра отбрана от инфекцията, написа. 
Русия разгласи, че е приспособила " Спутник V " против Омикрон
Националният проучвателен център по епидемиология и микробиология " Н.Ф. Гамалея " създаде трансформация на имунизацията " Спутник V " срещ...

Всички ваксини са създадени за битка с първата форма на вируса, която се появи преди две години. Може ли третата („ усилваща “) доза от имунизациите да усили защитеността или разновидността Омикрон към този момент е надхитрил тяхната отбрана?

Според учени макар че наличието в спринцовката е идентично, за имунната система бустерът не е просто „ още от същото “. Защитата, която остава след третата доза, е по-голяма, по-широкообхватна и по-дълго запаметяваща се.

Борбата с ковид е нещо, което имунната система би трябвало да научи.

Една от опциите е, когато се срещне с същинския вирус. Но има риск нещата да се объркат и да се разболеете съществено. Другият вид е, посредством имунизациите. Те са нещо като учебно заведение - по-безопасна среда за по-нататъшно образование на имунната система по какъв начин да се оправи с Covid.

Първата доза от имунизацията е главното обучение, което поставя фундамента. Вашата и третата доза са сравними със междинното учебно заведение и университета, където се задълбочават знанията. Това не е просто повторение на главното учебно заведение още веднъж и още веднъж. „ Имунната система остава с по-богати знания и схващане за вируса “, споделя проф. Джонатан Бол, вирусолог от университета в Нотингам.
Pfizer: Заради Омикрон 4-та доза ваксина ще е нужна по-рано от предстоящото
Четвърта доза от имунизацията против коронавирус евентуално ще е нужна по-рано от предстоящото поради разновидността Омикрон, съобщи изпълнителният дир...

Проф. Бол твърди, че макар всички опасения за подлите трикове на Омикрон, добре подготвената имунна система е „ необикновено сложна и враждебна среда “ за вируса и неговите разновидности.

Измерителите тук са антителата, които освен стават повече на брой, само че и са по-качествени. Това са лепкавите протеини, които се прикрепят към външната страна на ковид. Неутрализиращите антитела могат да слепят вируса, тъй че той да не може да нахлуе в клетките. Други извършват ролята да предизвестяват сходно на биологичен еквивалент на мигаща неонова табела, изписваща „ убий този вирус “.

Множество лабораторни проучвания и данни от действителния свят демонстрират, че обезвреждащите антитела след две дози ваксина, са надалеч по-малко ефикасни против Омикрон. Всяка доза от имунизацията провокира нов кръг от еволюция на антителата в имунната система. Тя търси по-добри антитела, които да се прикрепят по-здраво към вируса.

Ако антителата са в положение да се свържат по-здраво с ковид, тогава за разновидностите като Омикрон ще бъде по-трудно да се вклини в клетките. Защото въпреки и мощно мутирал, новият вид към момента си е същият главен вирус и има елементи, които въобще не са се трансформирали. Затова учените припомнят, че е от голяма важност не  единствено качеството на антителата, само че и тяхното количество, което също се усилва с повишението на дозите.

Проф. Чарлз Бангам от Imperial College London споделя: „ Получавате повече антитела, концентрацията им в кръвта се усилва. Ние не знаем какъв брой дълго ще продължи това, само че колкото повече пъти сте имунизиран, толкоз по-дълготраен е имунитетът. "
Pfizer /BioNTech: Три дози от имунизацията ни обезвреждат Омикрон
Компаниите Pfizer и BioNTech оповестиха в сряда, че тяхната ваксина против Covid-19 е посочила дарба да обезврежда разновидността на корон...

Според учените отбраната против появяването на признаци на Covid се покачва до към 75% след бустера.

 

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР