Силният вятър остави без електричество част от селищата в Карловска

...
Силният вятър остави без електричество част от селищата в Карловска
Коментари Харесай

Ураганът остави без ток Подбалкана, училища затвориха СНИМКИ

Силният вятър остави без електричество част от селищата в Карловска община, проходът Козница на Подбалканския път е блокиран от паднали дървета и клони. Екипи на пътните служби и гражданска отбрана от рано сутринта с резачки и автомобли разчистват трасето. Два тира са закъсали тази заран край Розино.

Проходът Троян-Кърнаре е затворен, по високите елементи на шосето вятърът навя преспи към метър.

Има рискови заледявания по пътя Кърнаре- Слатина.

На доста места паднали клони и дървета задръстват улици и тротоари във всички селища на общината.

Без ток от тази нощ са Розино и Клисура.Заради липса на отопление учебните заведения и в двете обитаеми места през днешния ден върнаха учениците. Сутринта децата на Розино влязоха в студените класнит стаи, те изкараха по две занятия от по 20-тина минути, само че беше невероятно да останат повече в студеното учебно заведение и бяха освободени, заяви кметът на селото Ангел Шаламанов. Детската градина в Розино също е затворена, тя се отоплява с климатици, които не работят поради липса на ток. В стаите е студено и поканихме родители да приберат децата в къщи, допъли кметът на Розино.

Не учат децата и от Клисура, главното учебно заведение там също се отоплява с ток и през днешния ден образователните стаи са студени.

Ток няма и в Христо Даново, Бегунци, Калофер, село Васил Левски.

Тази нощ стихията е отнесла част от покрива на столовата на приблизително учебно заведение „ Христо Проданов” в Карлово, само че в постройката се провдеждат постоянни занятия.

От ранни зори следим обстановката в цялата Карловска община, заяви кметът доктор Емил Кабаиванов. Има вреди, които мощният вятър е нанесъл във всички обитаеми места, само че няма потърпевши хора.

тагове вихър подбалкана мощен вятър ток учебно заведение  Ураганът остави без ток Подбалкана, учебни заведения затвориха СНИМКИ  Ураганът остави без ток Подбалкана, учебни заведения затвориха СНИМКИ  Ураганът остави без ток Подбалкана, учебни заведения затвориха СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР