Силни послания за решаване на Кипърския въпрос и срещу членството

...
Силни послания за решаване на Кипърския въпрос и срещу членството
Коментари Харесай

Топ кандидат за шеф на ЕК не иска чужди армии в Кипър

Силни послания за решение на Кипърския въпрос и против участието на Турция в Европейски Съюз насочи от Никозия ръководителят на групата на Европейската национална партия в Европейския парламент и неин водещ претендент за ръководител на Европейската комисия Манфред Вебер.

Той е на двудневно посещаване в Кипър, откъдето стартира европейската си предизборна обиколка.

Независим Кипър без гаранции и задгранични армии е общата цел, за която Кипър има поддръжката на всички европейци, акцентира Манфред Вебер на конференцията късно нощес.

Изтеглянето на окупационната турска войска от острова и премахването на правото за интервенция на страните-гаранти във вътрешните работи на Кипър е „ алена линия ” за кипърската гръцка общественост в договарянията за обединяване на страната.

Пълното присъединение на Турция към Европейски Съюз ще бъде неправилно, съобщи още Вебер. Според него би трябвало да се откри метод за реализиране на съглашение за партньорство с нея и да се спре пълноправното ѝ участие в Европейски Съюз.

Развитието през последните 2-3 години в Турция сподели, че тя се отдалечава от европейските полезности, в това число демокрацията, върховенството на закона, свободата на пресата, което е ясно доказателство, че концепцията за пълноправно участие е неправилна, уточни той.

Днес Манфред Вебер ще беседва с президента на Кипър Никос Анастасиадис (от фамилията на ЕНП), а по-късно ще организира срещи с жители в град Ларнака и региона като част от акцията му да чуе проблемите и паниките на европейските жители от цяла Европа. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР