Силни експлозии отекнаха в събота вечерта в склад за боеприпаси

...
Силни експлозии отекнаха в събота вечерта в склад за боеприпаси
Коментари Харесай

Силни взривове на военно летище край Херсон, нови обстрели в Крим

Силни детонации отекнаха в събота вечерта в склад за муниции край Херсон. Местни медии оповестяват, че това се случва в Чернобаевка, където се намира военното летище.

Съдейки по видео записите, които се появиха в " Телеграм ", има мощни детонации (вижда се нещо като ракета, която излетява тъкмо от епицентъра на експлозиите).

Очевидци оповестяват и за работата на системите за противовъздушна защита над Оленевка, обитаемо място в западната част на Крим.

Днес беше обявено, че противовъздушната защита се е задействала над Евпатория, Бахчисарай и село Молочни в Сакския регион.

Освен това сутринта в Севастопол беше свален дрон над щаба на Черноморския флот.

Междувременно Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че Министерството на защитата стартира серийно произвеждане на хиперзвукови ракети " Циркон ", оповестява ТАСС.

" Започваме серийно произвеждане на ракетите " Циркон ". Всъщност ние я въведохме на въоръжение и тази година тя към този момент ще бъде документирана, да я назовем по този начин ", сподели Шойгу в изявление за телевизионния канал " Россия-1 ".

По думите на министъра са подписани контракти на стойност близо половин трилион рубли, в това число контакти на Министерството на защитата, вътрешни контракти и контракти на други силови блокове и ведомства.

Руското министерство на защитата също по този начин ще продължи производството на ракетите " Кинжал ", добави той.

" Циркон " е съветска хиперзвукова противокорабна ракета, разработвана от Неправителствени организации " Машиностроене ". Очаква се тя да влезе на въоръжение през тази година и да размени тежката противокорабна ракета P-700 Гранит.

Същевременно стана известно, че украинските военновъздушни сили са съумели да приспособяват американската противокорабна ракета HARM към руските изтребители МиГ-29. Говорител заяви за това на брифинг в Пентагона.

" Всъщност те сполучливо я интегрираха, откакто определихме тази задача като механически осъществима и въз основа на това определение за изпълнимост им дадохме опция да изпълнят задачата. Именно за това е вторият транш от HARM, който предоставяме ", изясни представител на Пентагона.

Едновременно с това Украйна изложи нова партида унищожено съветско въоръжение на Крешчатик - централната улица на Киев, а в Русия се организира своя " трофейна галерия ".

Наред с другите " експонати " там е изложена и английска 155-милиметрова гаубица M777.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР