Силна звукова вълна е съпровождала земния трус, който бе усетен

...
Силна звукова вълна е съпровождала земния трус, който бе усетен
Коментари Харесай

Силен тътен преди земния трус, разлюлял Стара Загора, очевидци разказват за...

Силна звукова вълна е съпровождала земния трус, който бе усетен по-рано в региона на Стара Загора и Хасково.

Както БЛИЦ писа з емният трус е регистриран в 13 ч.

Данните за земетресението се актуализират, защото постъпват от голям брой сеизмологични станции. Към момента магнитудът е поправен на 3,9, а епицентърът - 26 км от Стара Загора и 75 от Пловдив.

На своя профил във Facebook кметът на Димитровград Иво Димов оповестява, че земетресението е било с магнитуд 3.9 по Рихтер. Епицентърът е на 13 км от Димитровград в землището на село Малко Асеново. За в този момент няма данни за материални вреди и потърпевши, добавя Димов, написа


Земетресението е усетено и в Смолян, който е на 103 км от епицентъра. "Леко се усети в Смолян 5 ти етаж ", оповестяват пострадали.

"Много едва, само че се усети ", оповестява пловдивчанин.

Ето какво споделя и човек от Стара Загора: "Леко разтресе, до момента в който бях на леглото. Не повече от 2-3 секунди. Стара Загора 5-ти етаж ". Друг добавя: Разтресе леко все едно някои бутна леглото а в другата стая падна капака на компютъра ".

"Югоизточно от Димитровград, партерен етаж. Добре усетено, леко се посипа прахуляк от тавана. 10-20 секунди, мощен екот. ", написа човек от Димитровград.

"Беше за малко,чу се звук от долу,сякаш нещо се блъсна в постройката ", показва още свидетел, който е бил на 15 км от епицентъра.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР