Силна буря се разрази в Смолян, предаде bTV. Нанесени са

...
Силна буря се разрази в Смолян, предаде bTV. Нанесени са
Коментари Харесай

Ураган събори покривите на три къщи в Смолян

Силна стихия се развихри в Смолян, съобщи bTV. Нанесени са материални вреди от ураганния вятър, наводнени са приземни пространства, подадени са голям брой сигнали за спирания на електрозахранването и усложнения на трафика в региона.

Стихията е почнала към 8:00 ч. тази заран и е траяла към 20 минути. Ураганният вятър е отнесъл покривите на три къщи и на хранителен магазин в регионалния град. Има вреди и върху коли. Няма информация за потърпевши хора.

В селата в общините Смолян и Чепеларе е имало спиране на електрозахранването за няколко минути, само че към този момент е възобновено, оповестява организация " Фокус ". Аварирал е далекопровод сред Сърница и Широка поляна, само че и там токът е възобновен по кабел.

В Мадан мощната стихия е наводнила изби в един жилищен блок на ул. " Република ". Екипи към този момент работят по отводняване на мазетата и почистване на падналите дървета.

По пътищата в региона също има доста сигнали за паднали дървета и камъни, само че на този стадий няма затворени прави. Паднали камъни има по пътя Стойките - Широка лъка, а паднали дървета има по направленията Старчево - Неделино, Смолян - Пампорово и - Доспат.

Оранжев код за мощен вятър и интензивни превалявания е в действие за шест области в страната за през днешния ден, 13 октомври. Това сочи информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предупреждението важи за областите Смолян, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник и София-област. В тези области ще има обилни превалявания, като в обособени региони количеството им ще доближава 35-50 л/кв. м.

Жълт код за значителни превалявания и мощен вятър е разгласен за 13 октомври в други девет области - София-град, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Кърджали и Стара Загора.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР