Силна буря изкорени дървета и отнесе покриви на сгради в

...
Силна буря изкорени дървета и отнесе покриви на сгради в
Коментари Харесай

Вятър със скорост 130 км/ч събори дървета и отнесе покриви в Анталия

Силна стихия изкорени дървета и отнесе покриви на здания в турския средиземноморски окръг Анталия, където скоростта напразно през днешния ден приближава 130 км/ч, съобщи турската частна телевизия НТВ, представена от Българска телеграфна агенция.

Бурята стартира късно нощес, само че от тази заран още повече се ускори, причинявайки усложнения в наземния и въздушния трафик. Дълги опашки от коли се образуваха по пътните артерии на града.

Силният вятър сътвори комплициране и на летището в Анталия. Някои самолети, които не съумяха да се приземят заради бурята, бяха пренасочени към други градове. Прекъснато беше и излитането на самолети от летището.

Гигантски талази се надигнаха в морето при локалния плаж Коняалтъ. Екипи на пожарната се отзовават на сигнали за съборени дървета и отнесени покриви на здания. Паднали са също детайли от фасадата на локална болница.

Скоростта напразно доближи тук-там в окръга 123,8 км/ч.

Метеоролозите бяха оповестили оранжев код за неприятно време за окръга и предвиждат, че бурята ще утихне едвам на следващия ден сутринта. Очаква се в региона да падне количество от 75-100 литра дъжд на кв. м.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР