Силите за специални операции на украинските въоръжени сили съобщиха, че

...
Силите за специални операции на украинските въоръжени сили съобщиха, че
Коментари Харесай

Украйна твърди, че при ударите в Севастопол е убит началника на Черноморския флот, Русия засега не коментира

Силите за специфични интервенции на украинските въоръжени сили оповестиха, че по време на удар по щаба на Черноморския флот в Севастопол са убити неговият пълководец Виктор Соколов и още 33 офицери. Други 105 съветски военни са били ранени.

Това е второто нахлуване над щаба в границите на три дни. Севастопол се намира на югозападното крайбрежие на Крим. През 2014 година полуостровът беше окупиран от Русия и нелегално анексиран.

По информация на украинските военни постройката на централата не може да бъде възобновена. Руския не е удостоверила тази информация все още на публикуването ѝ.

В известието не се показва името на починалия пълководец. През август 2022 година адмирал Виктор Соколов е назначен за краткотрайно изпълняващ длъжността пълководец на флота, отбелязва рускоезичната телевизия на Радио Свобода " Настоящее время ".

В петък украинските въоръжени сили атакуваха щаба на съветския Черноморски флот в Севастопол. Украйна твърди, че нападението е осъществено по време на среща на управлението на Черноморския флот в постройката. Руското министерство на защитата заяви, че вследствие на това е умрял един съветски военнослужещ, само че по-късно добави, че в действителност той се счита за липсващ.

От август 2022 година звуци от детонации се чуват съвсем всеки ден в Крим. Руските управляващи изясняват това със " пукотевица по украински дронове ", " интервенции на противовъздушната защита " или " съветски военни учения ". През октомври 2022 година избухна детонация на Керченския мост. Друга детонация избухна на моста и през юли 2023 година

Преди дни Украйна унищожи руска система за противовъздушна защита (ПВО) в окупирания от Русия Крим. По рано два съветски военни кораба бяха съществено повредени при огромен украински боен удар по база за ремонт на кораби в Севастопол - главната база на Черноморския флот на Русия на Крим.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР