Силите за отбрана на Украйна продължават да напредват на бахмутското

...
Силите за отбрана на Украйна продължават да напредват на бахмутското
Коментари Харесай

Украинските сили продължават да напредват при Бахмут

Силите за защита на Украйна не престават да напредват на бахмутското направление, съобщи представителят на Източната формация на Въоръжените сили на Украйна Серхий Череватий, представен от Гордон.

" Имаме прогрес на бахмутското направление. Там се води бойна работа по фланговете, става известно напън против врага. След разбор и верификация ще предоставим подробни данни за територията, която успяхме за освободим. " – сподели той.

По думите на Череватий, на това направление за последното денонощие е имало 23 бойни конфликта, окупаторите са направили 444 обстрела със стволна и реактивна артилерия и са осъществили пет въздушни офанзиви. При боевете са премахнати 116 окупатори, 199 са ранени.

Говорителят означи, че след изтеглянето на наемниците от „ Вагнер “ от бахмутското направление, украинските сили са иззели самодейността в този сектор от фронта.

" Ако погледнем ретроспективно, в динамичните нападателни боеве врагът прилагаше необикновена за ХХІ век тактичност на мятане на „ месо “ в взлом, в случай че се изразим по-научно – екстензивно потребление на персоналния състав... Ние всъщност ги лишихме от боеспособност, накарахме ги да оттеглен подразделенията си и да се изтеглят, иззехме самодейността. И в случай че 10 месеца врагът ни атакуваше, в този момент ние притискаме врага, само че го притискаме с тъкмо противоположната тактичност. Ние, обратно на него, използваме оптимално всички достижения на нашата и международната военна просвета, оптимално използваме безпилотни апарати, разузнаване, високоточни системи (...) и малко по малко, без прибързани дейности, които биха могли да доведат до огромни загуби на персонален състав, напредваме и по принцип изпълняваме поставените задания. " – разясни Череватий.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР