Силистра. о инициатива на областния координатор на ГЕРБ–Силистра Тодор Тодоров

...
Силистра. о инициатива на областния координатор на ГЕРБ–Силистра Тодор Тодоров
Коментари Харесай

Силистра: По инициатива на ГЕРБ в града откриха паметна плоча за годишнината от подписването на Крайовската спогодба

Силистра. о самодейност на регионалния координатор на ГЕРБ–Силистра Тодор Тодоров и концепция на проф. Иван Гаврилов в Силистра бе открита и осветена паметна плоча, отдадена на Добруджанската епопея и присъединението на Южна Добруджа към Майка България. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . В храм-паметника “Св. Св. Първоапостоли Петър и Павел “ бе отслужена заупокойна литургия за героите на България. С литийно шествие в символ на респект формалните лица се насочиха към Дунавския парк. В тържествената гала по разкриване и освещаване на паметната плоча взеха присъединяване кметът на община Силистра доктор Юлиян Найденов, общинският началник на ГЕРБ – Силистра и ръководителят на Общинския съвет доктор Мария Димитрова, регионалният шеф Ивелин Статев, донорите проф. Иван Гаврилов и Тодор Тодоров, проф. Димитър Игнатовски от Шуменския университет, доктор Николай Тодоров, шеф на РИМ-Силистра, кметският екип, доста ръководители на разнообразни институции.
От името на участвалите в тържеството институции, както и от жители патриоти, под звуците на знакови маршове, изпълнени от Градски духов оркестър, бяха поднесени венци и цветя пред новооткритата плоча с текст от безконечната българска войнишка клетва, позната на генерации бойци и командири.
След формалното разкриване Тодор Тодоров съобщи: „ Идеята за паметната плоча е напълно на проф. Гаврилов, а аз спомогнах това да се за осъществя “. Надеждата на Тодоров е това да е една от стъпките за възвръщане на българската памет, на първо място у младежите.
По-късно Тодор Тодоров даде курбан в църковния двор на храма във връзка празника.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР