Силен южен вятър ще духа в почти цялата страна, особено

...
Силен южен вятър ще духа в почти цялата страна, особено
Коментари Харесай

Слънчево време през деня, вечерта се очакват валежи

Силен южен вятър ще духа в съвсем цялата страна, изключително в Източна България и на север от планините. Максималните температури значително ще се покачат и ще бъдат сред 20° и 25°, в София и Пловдив - към 19°, малко по-ниски в северозападните региони. Ще бъде слънчево, само че в края на деня от запад ще стартира ново нарастване на облачността и в крайните западни региони ще завали дъжд, написа Българска национална телевизия.

През нощта в източните региони и на север от Стара планина ще продължи да духа мощен южен вятър. Ще вали към момента основно в Западна България, само че на следващия ден превалявания ще обзет цялата страна. Предупреждение за обилни количества, гръмотевични стихии и условия за градушки е оповестено в Западна и Централна България, а в източната половина от страната - за доста мощен южен вятър и там.

Максималните температури ще останат извънредно високи, до към 25°-26°, тук-там и по-високи. В останалата част от страната от северозапад ще прониква по-студен въздух и температурите ще се намалят, по-съществено в северозападните региони, където следобяд ще бъдат не повече от 14°-15°.

Ветровито време и по Черноморието и бурно неспокойствие на морето. След слънчевото нчало на деня, в следобедните часове и там тук-там ще превали.

Още по-ветровито ще е на следващия ден в планините. Ще духа плевел югозападен вятър, който след обяд в ниските елементи краткотрайно ще се ориентира от запад-северозапад. Ще е облачно, с превалявания, тук-там обилни и с гръмотевични стихии, а по най-високите елементи ще вали сняг.

През нощта против неделя преваляванията на всички места ще спрат и в неделя ще бъде слънчево. Вятърът в по-голямата част от страната вятърът ще отслабне, единствено в Източна България и по Черноморието ще бъде сдържан, от юг-югозапад. През нощта против понеделник ще има региони с валежи, само че през първите дни от новата седмица още веднъж ще бъде слънчево.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР