Силен снеговалеж доведе до спиране на обществения транспорт във френската

...
Силен снеговалеж доведе до спиране на обществения транспорт във френската
Коментари Харесай

След наводненията лед и сняг блокираха Париж

Силен снеговалеж докара до прекъсване на публичния превоз във френската столица Париж и близките райони, а стотици пасажери трябваше да излязат от колите си и да прекарат нощта във краткотрайни подслони.

След дъждовете провокирали наводнения и доста повишаване на равнището на водата на река Сена в края на януари, в този момент Париж е изумен от сняг и мраз.

Заледените улици са празни, а управляващите приканиха жителите да не употребяват персоналните си коли. Трамваи и градски влакове бяха блокирани от снега, а автобусният транспорт съвсем изцяло спря.

Градските управляващи отвориха 46 заслона в района на Париж и настаниха над 600 души, блокирани в снега, а към 700 трябваше да прекарат нощта на жп гарите Монпарнас и Острелиц.

Наложи се към 230 души да спят както могат на летище „ Орли”.

Графикът на парижките летища „ Орли” и „ Шарл дьо Гол” е нарушен, полети закъсняват, а доста пасажери са блокирани.

На летище „ Дьо Гол” беше обявено, че за няколко часа е прекратено придвижването на влакове от него към града.

Продължава евакуацията на сред 1500 и 2000 души от автомагистрала южно от Париж, което разгневи водачите, тъй като, съгласно тях, пътната артерия е трябвало да бъде затворена доста по-рано.

Въпреки че не се чакат нови мощни превалявания от сняг, прогнозата за идващите дни е за намаляване на температурите във френската столица, което ще заледи падналия сняг и ще направи изискванията за придвижване и почистването още по-трудни.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР