Силен пожар избухна в химическия завод на френската фирма Аркема

...
Силен пожар избухна в химическия завод на френската фирма Аркема
Коментари Харесай

Ураганът "Харви" причини нов взрив в химически завод край Хюстън

Силен пожар избухна в химическия цех на френската компания " Аркема " в градчето Кросби, на 40 км североизточно от Хюстън в щата Тексас. Причина за пожара е нов гърмеж на два контейнера с органични пероксиди, съобщи Асошиейтед прес.

От компанията чакат и останалите в завода шест контейнера с органични пероксиди да се възпламенят. " Аркема " и американската Агенция за запазване на околната среда наблюдават за токсични химически субстанции в атмосферата.
В четвъртък " Аркема " заяви за сходна повреда. Причината бе спирането на електричеството поради бурята Харви. В завода престанаха да работят хладилните съоръжения, които поддържат непрекъсната температура в контейнерите с леснозапалими субстанции, в това число пероксидите.

От четвъртък към завода е основана зона за сигурност с радиус 2.4 км. В нея се позволяват единствено чиновници на " Аркема " и представители на отрасловите ведомства на щата Тексас. Пострадали няма. Местните поданици са евакуирани от местата в непосредствена непосредственост до завода.

По данни на Си Ен Ен ураганът Харви, който връхлетя Тексас на 26 август с проливни дъждове и наводнения и след това отслабна до тропическа стихия, досега е взел 47 жертви.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР