Силата на тамплиерите, към които изпитвали и уважение, и страх,

...
Силата на тамплиерите, към които изпитвали и уважение, и страх,
Коментари Харесай

От истинската история на рицарите тамплиери

Силата на тамплиерите, към които изпитвали и почитание, и боязън, е надмината единствено от митовете за тях. „ Тайната история на рицарите тамплиери “ , поредност в три елементи по ТВ канал Viasat History от 23:00 часа на 23, 24 и 25 ноември, се пробва да хвърли светлина както към бързия им път към великолепие, по този начин и към стремглавото им проваляне. Като употребява исторически обстоятелства вместо митове, документалният сериал изследва ритуалите и обичаите, които са останали и до през днешния ден. Ето тайните на тези печално известни рицари.
 
Да стартираме от начало: По какво тамплиерите се отличават от другите рицари?
Орденът е учреден през 12-ти век и неговите членове са по едно и също време монаси и воини, подчинени единствено и само на Папата. Повечето рицари се оправят добре на бойното поле – те са нападателни, непокорни, само че тамплиерите са обвързани от клетвите, които са положили, и не са водени от личната си лакомия. Вместо това, те се бият за грандиозна обща цел и затова са изключително дисциплинирани бойци.

Как е структуриран орденът? И какви били изискванията, с цел да се присъединиш към него?
Членовете на ордена са разграничени в три степени: елитните братя рицари са избирани от средите на аристокрацията и към този момент са подготвени за рицари; Рицарите сержанти са синове на майстори и търговци и въпреки също да се биели, те по-скоро се грижели за ежедневните действия на ордена; с изключение на тях има и монаси, които са отдадени на духовните потребности на бойците.
Кандидатите трябвало да положат клетва за самоограничение, послушание и примирение посредством обред и да обещаят да се бият за Светите земи. Имало и някои прерогативи, обаче: за разлика от другите вярващи, от тях не се изисквало да постят и да вършат бдения, за могат да пазват силите си.

Как стават известни с дисциплината си?
Отчасти са известни с това, фактически. Създадена е „ марката “ на благонадеждния, безстрашен боец. На Изток тяхното бойно майсторство се показало до момента в който защитавали Светите земи. На Запад преобладавала икономическата и финансова роля на тази набираща от ден на ден членове организация.
Манастирите ловко вложили благосъстоянията, добити в борби и посредством дарения. И по този начин приходите на ордена, който взел участие в търговия и произвеждане и оперирал като банка, постоянно надхвърляли тези на кралската хазна. Затова може би не е изненадващо, че Орденът на тамплиерите се смята за един от основните предтечи на капитализма.

 
Защо се стига до техния крах?
Гордостта на техните водачи, които към 13-ти век водят ордена към от ден на ден борби с нерешителен излаз, постоянно съпроводени с огромни кръвопролития, като в това време губят самия Йерусалим, както и считаното за безгранично благосъстояние, което имат, притеглят вниманието на от ден на ден и повече властимащи.
В следствие те биват упрекнати с полови изващения, арестуват ги, изтезават ги и ги изгарят на клада във Франция. Орденът, който просперира в продължение на два века, е жертван вследствие на една от най-жестоките конспирации в историята.
 
„ Тайната история на рицарите тамплиери “ споделя за тяхното минало и настояще, което към момента се усеща. Премиера: понеделник, 23 ноември, в 23:00 часа, Маратон: 29 ноември след 15:30 часа. VIASAT HISTORY .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР