Сила за бързо реагиране на морската пехота на САЩ се

...
Сила за бързо реагиране на морската пехота на САЩ се
Коментари Харесай

Американските морски сили за бързо реагиране се придвижват към Израел, докато Пентагонът укрепва военната си позиция в региона

Сила за бързо реагиране на морската пехота на Съединени американски щати се насочва към водите край крайбрежията на Израел и Пентагонът приготвя американски войски за евентуално разполагане в страната, ескалирайки демонстрацията на мощ на Съединени американски щати в района, до момента в който работи за попречване на спора сред Израел и Хамас да не се уголемява повече.

Представител на защитата, осведомен с планирането, сподели, че се изпращат сили за бързо реагиране, състоящи се от 2000 морски пехотинци и моряци. Той ще се причисли към възходящ брой американски военни кораби и сили, които се насочват към Израел, до момента в който Съединени американски щати се стремят да изпратят възпиращо обръщение към Иран и ливанската въоръжена формация Хизбула.

В неделя вечерта министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин подреди почти 2000 бойци да се приготвят за евентуално разполагане в Израел, с цел да оказват помощ при задания като здравна и логистична поддръжка, споделиха голям брой чиновници на защитата.

Взети дружно, дейностите са ориентирани към попречване на по-широка районна война, споделиха публични лица. Но те също рискуват да задълбочат присъединяване на Съединени американски щати в спор, в който администрацията на Байдън се пробва да избегне директни военни дейности.

Самолетоносач USS Dwight D. Eisenhower се разпростира от военноморска станция Норфолк, 14 октомври 2023 г. Самолетоносачът USS Dwight D. Eisenhower се разпростира от военноморска станция Норфолк, 14 октомври 2023 година Старшина-офицер 2-ри клас Anderson W. Отдел/командир, 2-ри флот на Съединени американски щати

Длъжностни лица подчертаха, че Съединени американски щати нямат проекти да слагат американски ботуши на земята, с цел да се бият във войната сред Израел и Хамас, която израелски чиновници предизвестиха, че може да бъде продължителна и сложна.

Но планирането и придвижванията оферират прозорец към типа помощ, който Съединени американски щати биха могли да дават, в това число ръководство на логистиката надалеч от фронтовите линии и предложение на здравна помощ. Това може да бъде изключително скъпо, в случай че Израел стартира сухопътна инвазия в Газа, която може да бъде комплицирана и кървава, предизвестиха специалисти.

Решенията също идват, защото американската войска непрестанно ускорява наличието си в Близкия изток, в това число разполагането на втори самолетоносач в източното Средиземно море, с цел да се причисли към ударната група самолетоносачи USS Ford там, и изпращането на изтребители на Военновъздушни сили в района.

Подготвят се войски

Пентагонът съзнателно е бил внимателен във връзка с това по какъв начин разисква всяко евентуално разполагане на американски войски в Израел, споделиха чиновници, защото администрацията на Байдън не желае да сътвори усещането, че американските войски могат да бъдат въвлечени в гореща война.

Но има подготовка за редица непредвидени условия, в случай че нещата се развият по-нататък.

26-то морско експедиционно звено (MEU), което е профилирано в задания като амфибийни интервенции, реакция при рецесии, филантропична помощ и някои специфични интервенции, беше ситуирано покрай Кувейт през последните седмици като част от планувано обучение там. Но той отпътува рано „ вследствие на нововъзникващи събития “, сподели капитан Анджелика Уайт, представител на звеното, пред Marine Corps Times в сряда.

По-рано Си Ен Ен заяви, че отрядът се приготвя за допустимо напредване към Израел.

САЩ Държавният секретар Антъни Блинкен беседва с представители на медиите преди да напусне Кайро, Египет, неделя, 15 октомври 2023 година, на път за Йордания. Jacquelyn Martin/Pool посредством REUTERS Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен беседва с представители на медиите, преди да напусне Кайро, Египет, неделя, 15 октомври 2023 година, на път за Йордания. Жаклин Мартин/Пул посредством REUTERS Жаклин Мартин/Басейн/Ройтерс

Длъжностни лица не прецизират къде тъкмо ще отиде морската пехота в този момент, с изключение на да кажат, че се насочва към Израел. Но може да остане в Червено море край южния бряг на Израел, което би сложило американските сили покрай двете брегови линии на страната. Единицата е на борда на USS Bataan, десантно-десантен транспортен съд, който сега е в Оманския залив, споделиха публични лица.

USS Bataan и 26-та MEU работят в Близкия изток от август като част от напъните за въздържане на иранската експанзия в сериозните водни пътища към района, в това число Оманския залив и Ормузкия проток.

Междувременно заповедта на Остин да приготви войски за вероятно разполагане не значи, че те несъмнено ще бъдат ситуирани или че някои ще вземат участие в бойна роля, в случай че отидат в Израел, споделиха публични лица. Но решението на секретаря редуцира времето, което разпознатите бойци ще би трябвало да се приготвят за задачата, в случай че им бъде подредено да отидат, споделиха чиновници.

Wall Street Journal първи заяви за евентуално разполагане на войски в Израел. Попитана за вероятното придвижване, заместник-прессекретарят на Пентагона Сабрина Синг сподели в понеделник: „ Нямам повече какво да дава сега. Може би ще мога да ви дам повече детайлности по-късно, само че сега просто нямам нищо по-конкретно, към което да прибавя. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР