Сигурното захранване с електричество на битовите и индустриалните потребителите е

...
Сигурното захранване с електричество на битовите и индустриалните потребителите е
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката инспектира реконструкцията на една от най-старите подстанции край Девня

Сигурното зареждане с електричество на битовите и индустриалните потребителите е измежду целите ни ”, съобщи при визитата си в Девня министърът на енергетиката Росен Христов.

Той инспектира реконструкцията на една от най-старите подстанции в региона – Девня 1, намираща се в индустриалната зона на града. Инвестицията е на стойност малко над 4 милиона лв. и включва цялостното възобновяване на откритата разпределителна уредба на подстанцията. Същевременно, с нужните реконструкции и в закритата разпределителна уредба, са построени и системите за дистанционно управление на обекта от Опорен пункт Варна.

Ръководителят на ЕСО МЕР-Варна инж. Христо Гергов изясни, че през годината е завършено и строителството на новия двоен 110 kV електропровод Кичево-Батово от Каварна до Варна и нужните присъединителни уреди в трите подстанции на стойност 24 млн. лв.. С тази инвестиция и с завършените през годината рехабилитации на 3 електропровода 110 kV в Добричка област, на обща стойност над 30 млн. лв., ЕСО усъвършенства електропреносната мрежа в района, с цел да усили потенциала на преносната система в района и да отговори на предизвикването за преместване на силата, генерирана от възобновими енергийни източници.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР