Сигурността се затяга в навечерието на конкурса Евровизия в третия

...
Сигурността се затяга в навечерието на конкурса Евровизия в третия
Коментари Харесай

Швеция затяга сигурността с допълнителни екипи и дронове в навечерието на Евровизия

Сигурността се стяга в навечерието на състезанието Евровизия в третия по величина град на Швеция Малмьо. , които да съвпаднат със събитието. Това предават от BBC през днешния ден.

Поставени са камери на основни точки в града, а за наблюдаване ще се употребяват дронове . Гостите също ще би трябвало да преминат през инспекции за сигурност, в това число скенери и претърсвания при влизане в заведения.

Програмата стартира през днешния ден , с полуфинали идващия вторник и четвъртък, като огромният край ще се организира на 11 май. Очакват се към 100 000 гости да дойдат на югозападния бряг на Швеция за музикалното съревнование. Цветни флагове с логото на Евровизия украсяват доста от улиците на Малмьо. Това е третият път, в който Малмьо е определен за хазаин, откакто шведската артистка Лорийн в Ливърпул.

Смята се, че към 200 милиона фенове по целия свят ще гледат четиричасовия театър. През последните дни в Malmö Arena текат подготовки за шоуто с 37 акта.

Местните управляващи и уредниците оповестяват, че са добре готови и се надяват на " радостно " събитие. Полицейски екипи са събрани от цяла Швеция, с подкрепления от прилежащите страни Дания и Норвегия.

Два всеобщи митинга в центъра на Малмьо , на няколко километра от мястото, ще се проведат в четвъртък и идната събота , съвпадайки с втория полуфинал и край на надпреварата.

Полицията чака демонстрацията да бъде по-голяма от митингите, следени до момента. " Някои уикенди сме имали до 20 000 души ", уточни още шефът на полицията Петра Стенкула.
 Белгия желае Израел да отпадне от
Белгия желае Израел да отпадне от " Евровизия " поради Газа

Двама белгийски министри приканиха за изключване на Израел от състезанието

Началникът на полицията в Малмьо Петра Стенкула заяви, че цялата страна към този момент е " на равнище на опасност четири от пет ". " Мисля, че е явно, че несигурността в света се е отразила и на Евровизия ", разяснява тя пред BBC, като загатна, че в Малмьо е имало митинги против присъединяване на Израел в надпреварата.

Според шефа на полицията няма съответни закани за сигурността по време на събитието, въпреки от предишния август.

Вътрешен полицейски отчет разказва Швеция като " предпочитана цел " за, като оценката на заканите за Евровизия също цитира вълнения, хакерски атаки и спиране на излъчването като други евентуални опасности.

Това е голямо събитие за град Малмьо. Така че, несъмнено, значимо е всичко да работи безпрепятствено, акцентира Пер-Ерик Ебестал, началник по сигурността на Малмьо. Местните управляващи организират взаимни дейности и с сътрудниците си в Ливърпул , който беше хазаин на миналогодишното съревнование.

" Предстоят ни в действителност вълнуващи представления ", съобщи Еба Адиелсон, изпълнителен продуцент на шведската телевизия SVT за Евровизия.

" Ние твърдо се противопоставяме на всяка форма на онлайн корист, тирада на омразата или тормоз, ориентиран към нашите актьори ", обявиха от Европейски съюз за радио и телевизия (EBU) предишния месец.

С население от 360 000 души Малмьо е един от най-разнообразните градове в Швеция. Някои поданици от еврейска общественост в града са изразили опасения и угриженост, до момента в който състезанието предизвика мощни усеща и ежеседмични митинги от страна на палестинската общественост, която настояваше Евровизия да бойкотира Израел. По-рано тази година 1000 шведски реализатори са подписали отворено писмо, с което са упорствали за изключване на Израел.
 Швеция окуражена да увеличи военните си разноски до 2,6% от Брутният вътрешен продукт до 2030 година
Швеция окуражена да увеличи военните си разноски до 2,6% от Брутният вътрешен продукт до 2030 година

Препоръка на парламентарна комисия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР