Сигурно не знаете, че зайчетата могат да бъдат доста привързани

...
Сигурно не знаете, че зайчетата могат да бъдат доста привързани
Коментари Харесай

Как да спечелим доверието на зайчето си?

Сигурно не знаете, че зайчетата могат да бъдат много привързани и са способни да открият мощна връзка със притежателя си. Всъщност, те са доста изразителни. Когато са щастливи и цялостни с сила, те се ускоряват и профучават из стаята, като постоянно вмъкват в програмата няколко подскоци, комбинирани с превъртания на другата страна.

Те са майстори на просенето за храна – когато огладнеят, ще стартират шумно да гризат ребрата на клетката си или ще носят и подмятат с уста купичката си с вяра да разберете намека. Възможно е и непосредствено да се нахвърлят да дъвчат мебелите или килима.

Когато пък желаят внимание, те ще „ копаят “ в региона на гърба или крайници ви, до момента в който не спрете това, което вършиме, и не им дадете милувки. Ако се намирате на пътя им и желаят да се преместите оттова, те ще ви уведомят, като ви побутнат мощно с муцунка. Понякога може да последва и леко гризване, при положение, че не сте разбрали желанията им.

Разбирането на неповторимия език на зайците е потребно при построяването на връзка с вашия домакински заек в дълготраен проект. Но в случай че неотдавна сте приели вашето зайче, може би даже не знаете по какъв начин да започнете процеса на приобщаване един към различен.

Зайците се усещат най-комфортно на земята. Това значи, че вашият заек несъмнено няма да е изключително удволетворен да се намира във въздуха, надалеч от стабилността на четирите си крайника – а точно да бъде хващан, повдиган и гушкан.

 сладко зайче

Ако горещо настоявате да покажете любовта си към Пухчо или просто се постанова да го премествате постоянно, ще забележите, че зайчето стартира да бяга от вас и да се крие всякога, когато се приближавате. Как да измененията това? Опитайте просто да седнете безшумно на пода. Позволете на животинката да поеме самодейността сама да се приближи до вас. Когато го направи, може да преминете към нежно допиране.

Голяма част от зайчетата одобряват с ненаситност погалванията по челото и бузите си. Те поставят главата си на земята и затварят очи със удовлетворение. Те също по този начин обичат да получат положително почесване на гърба си, сред лопатките и към раменете. От друга страна, пухчовците не харесват да бъдат докосвани по ушите, врата, крайниците, корема или опашката си.

Обикновено зайците са най-възприемчиви към милувки, когато релаксират след хранене. Ако животното не наподобява заинтригувано от вашите любовни прояви, отложете ги за интервала малко след нахранване. С време и самообладание ще научите какво прави вашето зайче щастливо. И в подмяна, то ще може да ви се довери и оцени уместно.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР