Сигурно на всички ни е писнало от съвети за здравословно хранене,

...
Сигурно на всички ни е писнало от съвети за здравословно
хранене,
Коментари Харесай

8 най-вредни храни

Сигурно на всички ни е писнало от препоръки за здравословно хранене, по какъв начин да консумираме единствено биохрани или пък да забравим вечно за така услаждащия се джънк фууд (боклукчава храна). Ето все пак списък с някои от най-вредните храни, които постепенно, само че несъмнено ни унищожават. Някои от тях са банални и предвидими образци, за други обаче не се замисляме толкова често в забързаното си всекидневие.


Енергийни питиета

Те са толкоз нездравословни, че е чудно по какъв начин не са неразрешени за употреба от малолетни поради несъразмерното съществуване на захар и кофеин. Ако трябва да посочим една напитка, която да дава отговор най-добре на определението химически коктейл, то това би било точно енергийната.


Маргарин

Този, толкоз обичан от децата, артикул е направен от хидрогенирани растителни мазнини, които носят опасности за сърдечно-съдовата ни система.

 


Газирани питиета

Освен че раздуват, те усилват рисковете от ракови заболявания, диабет и остеопороза. Според някои проучвания в Съединени американски щати половината от населението използва такива питиета най-малко един път на ден.

  

Зърнени закуски

Децата толкоз ги обичат, а родителите ги тъпчем особено сутрин, тъй като са лесни за подготвяне и най-много сладки. Зърнените закуски са тъпкани със захар и консерванти. Обявените като „ плюсове ” на тези храни витамини и високо наличие на цинк, в действителност за дребните са минуси, тъй като някои от тези храни превишават в пъти дневната норма даже за възрастен.  

 


Чипс

Колкото е апетитен, толкоз е и нездравословен. Пълен с мазнини, консерванти и не на последно място – калории. Не би трябвало да забравяме и транс мазнините, заради които холестеролът ни скача до небесата.

 


Обезмаслените храни

Гигантите от хранително-вкусовата индустрия усетиха накъде духа вятърът и интензивно започнаха произвеждане на обезмаслени продукти. С какво обаче ги замениха? Със захар, подсладители или със сироп от царевица. Мазнините не са нашият зложелател, а несъразмерното им потребление.

 


Бял самун

В процеса на направата на белия самун, цялото зърно се смила тънко и неговата наистина хранителна стойност понижава в пъти. Въглехидратите в белия хляб повишават фрапантно равнищата на кръвната захар, повишавайки доста риска от диабет.

 


Пакетирани натурални сокове

Освен поради извънредно високите си равнища на фруктоза, пакетираните натурални сокове съдържат и доста добавена захар.

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР