Сигурни сме, че имате бял оцет вкъщи. Ако е така,

...
Сигурни сме, че имате бял оцет вкъщи. Ако е така,
Коментари Харесай

Добавям малко от това и прането ми е по-свежо и чисто от всякога: Край на упоритите петна

Сигурни сме, че имате бял оцет у дома. Ако е по този начин, би трябвало към този момент да знаете, че имате на своя страна безукорен асистент в прането на облекла. Също по този начин ще спестявате доста от бюджета си. И това не е всичко. Използвайки натурални артикули за разчистване, освен че пестим пари от покупката на омекотители и перилни препарати, само че също по този начин способстваме за поддържането на по-екологично домакинство в услуга на планетата ни.

Накратко белият оцет съставлява оцет, дестилиран от чиста захарна тръстика, царевичен или малцов алкохол. Сега ще откриете с наслада, че с изключение на за овкусяване на салати, той има и доста други приложения. Процесът, посредством който се добива прави оцетът извънредно подобаващ за разчистване на семействата, както и за лосиони за лице. Той е толкоз мощен в почистването, като в същото време не поврежда епидермиса, а отстрани всички бактерии и токсични детайли.

Природата има чудесни решения най-често срещаните проблеми, с които се сблъскваме всекидневно. По-долу ще намерите някои доста положителни образци, които бихме желали да споделим с вас. А в този момент вижте по какъв начин белият оцет може да ви помогне в ежедневното пране на облекла. Белият оцет оказва помощ за възобновяване цветовете на облеклата. Изглежда необикновено, само че белият оцет освен че не поврежда облеклата, само че също по този начин оказва помощ за укрепване на цветовете, които са избледнели от използването на перилни препарати.

За да постигнете това, просто би трябвало да напълните отделението за омекотител на пералнята с малко бял оцет. Не се опасявайте, че по облеклата ви ще остане миризма от продукта. Най-просто казано, самият перилен цикъл и препаратът ще се погрижат да не остане и парченце от присъщия „ мирис “.

Белият оцет може да размени омекотителя ви
Употребата на омекотители може да аргументи, въпреки и минимални повреди, както по облеклата, по този начин и по пералнята. Ако погледнете по-отблизо, ще забележите, че омекотителите разтягат еластана в облеклата и тези зони, по които има някакъв тип гума. Същевременно, те са следващите замърсители, които имат голямо влияние върху околната среда. Ами какво в случай че променим нещо? Как ви се коства да стартираме в този момент, употребявайки бял оцет вместо омекотител?

За тази цел би трябвало просто да следвате процедурата, за която споменахме нагоре: прибавете бял оцет в отделението, в което нормално слагате омекотител.
Количеството зависи от тежестта на облеклата в пералната машина.
Вижте и: 4 трика за разчистване и поддръжка на пералнята

Забравете за мъха от нишки
Със сигурност ви се е случвало. Тъкмо сте си купили нов пуловер или хубав пижамен комплект и единствено след няколко пранета стартират да се появяват тези по този начин известни топчета. За да избегнете това, не се чудете: малко бял оцет и платът на вашите облекла ще издържи доста по-дълго и ще бъде в по-добро положение.

Можете да постигнете това по безусловно същия метод: когато пералнята към този момент прави последния си цикъл, прибавете половин чаша бял оцет (100 милилитра). Ще забележите положителни резултати.

Дрехи, които миришат неприятно или на влага
Дрехите от предходни сезони, които изкарваме от килера постоянно имат оня типичен „ килерен “ или още мокър аромат, от който е толкоз мъчно да се отървем.

Друго нещо, което ни се случва постоянно, е да забравим облеклата в пералнята да пренощуват. На идващия ден миризмата е ужасна.

За да елиминирате тези неприятни „ аромати “ и с цел да бъдете сигурни, че платът на облеклата мирише на свежо и чисто, към този момент знаете отговора: бял оцет.
Ще кажем още един път, че единствено би трябвало да го добавяте в отделението за омекотител на вашата пералня. Както сами може да се убедите, това е едно доста елементарно решение.

Препоръчваме: 6 различни използва на аспорина, които не познавате

Премахване на петната от пот
По деликатните облекла, най-много белите, постоянно остават притеснителни петна от пот. За да ги отстраняваме, ние постоянно се обръщаме към нападателни артикули, които след време износват текстила.

Можем да избегнем този постоянно срещан проблем напълно просто:
Разредете половин чаша бял оцет (100 милилитра) в една чаша вода (200 милилитра) и приложете в мястото на подмишницата на плата.
Разтъркайте няколко секунди, след което оставете да престои 10 минути.
Веднага по-късно изперете в пералнята, както нормално. Ще се изненадате от резултатите.

Бял оцет за удължение живота на вашата пералня
Този номер е доста прочут. Един от методите да удължите живота на пералнята си е като вършиме по един изпиращ цикъл единствено с вода и бял оцет един път месечно.

За да поддържате качеството на гумените детайли в пералнята, както и да премахнете остатъка от сапун и влага, няма нищо по-добро от влажен парцал с бял оцет, който ще остави всичко зад себе си като ново. Редовната приложимост на този артикул ще ни помогне да избегнем неприятните миризми, а на всичкото от горната страна и ще удължи живота на електроуредите.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР