Сигурен съм, че не става въпрос за техническа неизправност на

...
Сигурен съм, че не става въпрос за техническа неизправност на
Коментари Харесай

Наемателят на сръбския автобус: Няма техническа неизправност, вината е изцяло на шофьора

Сигурен съм, че не става въпрос за техническа нередовност на рейса, става въпрос единствено за шофьорска неточност ", сподели Миломир Йевтич , притежателят на автобусния транспортьор, наел рейса, който се прекатурна на автомагистрала Тракия в България в неделя вечерта, ранявайки 12 души, най-вече деца. Той приказва намерено пред сръбския " Телеграф " за първи път за произшествието.

Йевтич споделя, че е научил за случая единствено няколко минути откакто е станал.

" Разбрах за случая от притежателя на рейса след 15 минути. Шофьорът незабавно се обади на брат си, който в действителност е притежател на рейса и той незабавно се обади на мен ", сподели Йевтич.

" Аз съм 100% сигурен, че не става въпрос за техническа нередовност на автомобила , виновността е единствено на лидера че той самичък удостовери ", сподели Йевтич.

" Проверката беше през целия ден при мен, събраха ми всички бумаги ", продължава той. " Имам няколко други транспортни средства, които са персонално мои, и получих този бус през февруари, преди малко стартира да работи при мен. За санкциите нищо не знам, написа че са ме глобили 420 000 динари, само че никой не ме е уведомил. В Шабац споделят, че са ги глобили с 3,5 милиона, аз също не знам нищо за това ", прибавя той.

" Дори не познавам тези хора от Шабац и индивида, на който се води рейса ", заяви още наемателят на рейса. Той добави, че договорът е законно подписан.

Собственикът на авариралия на автомагистрала " Тракия " сръбски рейс има издадени над 99 акта за съществени нарушавания, а наемателят на рейса има регистрирани 4 тежки нарушавания. При инспекцията на притежателя и на наемателя, който има лиценз за превоз на пасажери, сръбското вътрешно министерство е разкрило общо 103 нарушавания. Сред тях нарушение на работното време, нарушавания при натохграфа и други.

Общата стойност на наложените санкции на притежателя досега е 3,5 млн. динари . Има формирано досъдебно произвеждане и за нарушаване по Закона за сигурност на придвижване по пътищата. На наемателя общата стойност на нарушаванията са 424 хиляди динари.

На 14 август сръбския рейс, пренасящ деца и възрастни след отмора на българското Черноморие, злополука на автомагистрала " Тракия " в региона на Стара Загора. 40-годишният водач бе упрекнат, тъй като поради разпръскване по време на ръководство, е предизвикал злополуката. За благополучие жертви няма. Ранени обаче бяха 12 деца на възраст сред 6 и 16 години, както и двама възрастни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР