Сигнали за нашествие от миризливки получаваме в платформата Аз, репортерът“.

...
Сигнали за нашествие от миризливки получаваме в платформата Аз, репортерът“.
Коментари Харесай

Има ли нашествие на миризливки и опасни ли са тези насекоми?


Сигнали за настъпление от миризливки получаваме в платформата „ Аз, репортерът “. Отговор на въпросите на какво се дължи това и рискови ли са тези инсекти за хората дава пред bTV ентомологът доцент Николай Симов.

Причината по-често да виждаме това насекомо в домовете си е, че времето става студено и те търсят място за зимуване, изясни ученият. По думите му в дома, с изключение на неприятната миризма при улавяне.

Миризливките, наричани също вонещици, спадат към разред полутвърдокрили инсекти, каквито са божикравичките и дървениците, припомня Българска телеграфна агенция. Те имат хобот, само че не са кръвосмучещи като креватната дървеница.

Когато попаднат в стая, която е добре затоплена, до момента в който на открито е студено, те се засилват и стартират да летят. Ако летят прекомерно дълго и изтощят питателните си ресурси, само че не съумеят да излязат на открито, те умират.

Съветът на Симов към хората е да заловен деликатно миризливката с забрадка или буркан и да я изхвърлят на открито,. Поради обстоятелството, че не познаваме стотиците типове, които се срещат в България, рискуваме да увредим някой локален тип, изясни ученият.

Гледайте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР