Сигналът за съмнителен пакет, адресиран до главния прокурор Сотир Цацаров,

...
Сигналът за съмнителен пакет, адресиран до главния прокурор Сотир Цацаров,
Коментари Харесай

Нямало съмнителен пакет за Цацаров, не бил взривопасен

Сигналът за подозрителен пакет, адресиран до основния прокурор Сотир Цацаров, е бил получен в Министерство на вътрешните работи във вторник в 15:50 ч., обявиха от пресцентъра на вътрешното министерство. Пакетът е бил оставен на служебния вход на Съдебната палата на ул. "Алабин ".
Според "24 часа " плюшена кравичка в колета до Съдебната палата предходна през скенера, устройството изпищяло. Скенерът посочил рискови детайли в колета. Служителите незабавно се обадили в Министерство на вътрешните работи.

Според слуховете вътре имало злокобна кукла, която е омотана в кабели и даже щепсели, а адресат е основният прокурор Сотир Цацаров. Рискът от реакцията на скенера в допълнение нажежил ситуацията.

Служителите на правосъдната защита работили умерено и професионално. Вместо бомба обаче сапьорите извадили сладка плюшена кравичка. Нямало кабели и щепсели. Нито гърмеж. Скенерът евентуално е реагирал на наличието в колета, тъй като играчката била съвременна и пеела. За да може да издава звуци и да се движи обаче са й нужни както акумулатори, по този начин и дребни кабелчета, които да отведат слабия ток до механизмите за придвижване и звуци.

Оказало се, че колетът не е за основния прокурор. Служителка от администрацията поръчала онлайн играчката. Доставили я на работното й място, където обаче не може да се стигне елементарно до кабинетите. Така драмата се оказала безрезултатна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР