Сигналът за изоставения бус бил подаден между 9 и 9.30

...
Сигналът за изоставения бус бил подаден между 9 и 9.30
Коментари Харесай

Откриха десетки мигранти в различни точки на страната, осем припаднаха на Тракия

Сигналът за изоставения бус бил подаден сред 9 и 9.30 часа тази заран. Превозното средство се намирало в спешната лента на 55-ия километър от магистрала  " Тракия " в посока София, километър преди тунела " Траянови врата ". На мястото били изпратени пет коли за спешна помощ. 

Трима души са откарани в столичната болница " Света Aнна ", двама - в ИСУЛ, един - в " Пирогов ", а други двама са в болничното заведение в Пазарджик, което е най-близкото лечебно заведение до местопроизшествието.

От болница " Света Анна " оповестиха за Българска национална телевизия, че мигрантите са мощно обезводнени и няма да бъдат приети в болница. 

Те били заключени без храна и вода, съобщи bTV. Нямали и документи за идентичност. 

Шофьорът се търси. Прегледите на мигрантите на място продължиха часове след откриването им, оповестиха от Спешна помощ. Все още се установява  по какъв начин са влезнали в страната.  

На мястото на случая отиде и окръжният прокурор на София Наталия Николова-Бончева. 

В различен случай от през днешния ден осем мигранти бяха превозени в ямболската болница " Свети Пантелеймон " след пътен случай , заяви за Българска телеграфна агенция заместник-директорът на лечебното заведение доктор Валентин Вълчев.

Автомобилът, с който са транспортирани, е аварирал в ямболското село Победа. Колата излязла от пътното платно и се блъснала в дърво. Инцидентът е станал към 9 часа тази заран. Образувано е досъдебно произвеждане, осведомиха от полицията в Ямбол.

Всички потърпевши са мъже на забележима възраст към 25 години. Самоопределили са се като жители на Сирия. Към момента им се правят прегледи за уточняване на положението, добави доктор Вълчев.

И още един случай, обвързван с мигранти, от последното денонощие - арестувани са 12 сирийски бежанци, измежду които и две деца, в Калофер . Те са били хванати от патрул на Районното ръководство в Карлово към 21 часа нощес.

Сирийците били транспортирани с две коли. В едната имало шестима души, измежду които две момчета на 4 и на 6 години. Децата били с бащите си, оповестиха от полицията. В другия лек автомобил, който се движел след първия, били останалите шестима сирийци, на възраст от 18 до 40 години. 

Шофьорите на двете коли са литовци. Те са били задържани, а с бежанците е почнала работа работа " Миграция ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР