Сигналът ще бъде подаден до ДАНС и Прокуратурата утре. Очаквам

...
Сигналът ще бъде подаден до ДАНС и Прокуратурата утре. Очаквам
Коментари Харесай

Казусът с болница Мама и аз: Главчев подава сигнала до ДАНС и Прокуратурата утре

" Сигналът ще бъде подаден до ДАНС и Прокуратурата на следващия ден. Очаквам отчет и от Министерство на здравеопазването.” Това сподели министър председателят Димитър Главчев във връзка решението си да изиска от органите да създадат инспекция по какъв начин е утвърден градежът на болничното заведение “Мама и аз”.

Решението за нея мина през Министерския съвет предходната седмица, само че изкара единствено 22 ч. преди да бъде анулирано от премиера. Причината бе публичното и политическо неодобрение против нея и подозренията, че това ще анулира градежа на национална детска болница. Самото решение е минало без обсъждане на съвещанието на Министерския съвет.

Запитан през днешния ден за какво подава сигнал против решение, което е минало в кабинета, Главчев сподели: Нямахме никакви терзания по отношение на законосъобразността на решението. Само че в обществото излязоха обстоятелства, които нямаше по какъв начин да знаем. Веднага реагирахме.

Много малко са страните в Европейски Съюз и в НАТО, които съумяват да отделят над 2% от Брутният вътрешен продукт за защита. Ние се доближаваме. Наваксваме изоставането. Всички споделят, че има закъснение във въоръжаването на Българската войска, разяснява още той.

Премиерът разяснява още и, че кабинетът към този момент се оправя със периодите за подготовка на вота, въпреки и те да са съкратени.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР