Сигналът се отнася за обществена поръчка за избор на оператор

...
Сигналът се отнася за обществена поръчка за избор на оператор
Коментари Харесай

СГП неправилно е отказала да разследва данни от ДАР

Сигналът се отнася за социална поръчка за избор на оператор за разработване на ваучери за храна
В Софийска градска прокуратура се води следствие по сигнал за нарушавания на Закона за отбрана на класифицираната информация от Държавна организация „ Разузнаване “ (ДАР), оказва се от известие на прокуратурата.

Сигналът се отнася за извършена социална поръчка за избор на оператор за разработване на ваучери за храна, при която е позволено нарушаване, обвързвано с данни на чиновници на ДАР. По случая е осъществена предварителна инспекция от Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС). Прокурорът по делото е приел, че няма данни за корупционно или друго действие, съдържащо признаците на закононарушение от общ темперамент по смисъла на Наказателния кодекс и е постановил отвод от формиране на досъдебно произвеждане.

На постановения отвод обаче е осъществен надзор за правомерност от Софийска апелативна прокуратура. Според инспекцията постановлението би трябвало да бъде анулирано като голословно, погрешно и незаконосъобразно. Поради това материалите по досъдебното произвеждане са върнати на Софийска градска прокуратура за продължение на следствието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР