Сигналът по случая с частната детска болница Мама и аз

...
Сигналът по случая с частната детска болница Мама и аз
Коментари Харесай

ДАНС поема случая с частната детска болница, заяви служебният премиер Главчев

Сигналът по случая с частната детска болница " Мама и аз " ще бъде изпратен до ДАНС и прокуратурата на следващия ден – в първия работен ден след празниците, разгласи служебният министър председател Димитър Главчев.

Той означи, че сега, когато неговото държавно управление е взело решението за разрешаване на създаване на лечебното заведение, всичко е било законно.  Главчев чака обстоен отчет и от Министерството на здравеопазването, а помолен за коментар - дали ще се отзове на поканата на вложителя, който има поделение в плевенска болница, служебният министър председател съобщи:

" Имам висок почит към българските медици и всички, които са в бранша. Нямам никакво подозрение, че в болничното заведение, която споменахте в Плевен, се извършват най-високите професионални стандарти, а какво ще излезе от сигналите, за които ме попитахте, дано да изчакаме ".

Междувременно президентът Румен Радев посочи, че детското опазване на здравето би трябвало да бъде народен приоритет. Искане за позволение за частната детска болница е имало при служебните кабинети " Донев " и " Янев ", заяви още президентът:

" И тук страната би трябвало да си стои на мястото и закъснява към този момент толкоз доста години да построи една национална детска болница с опция да има всички нужни отделения, да има условия освен за децата, за техните родители, да не обикалят от болница в болница, от кабинет в кабинет, от лаборатория в лаборатория, а да намират на едно място качествени услуги на допустимо най-високо равнище. Това е наш дълг и като общество, и като страна ". 

Държавният глава Радев бе помолен да разяснява и последните промени в Закона за хазарта, в който рекламата на хазартни игри в медиите се не разрешава изцяло. Държавният глава сподели, че към момента специалистите в президентството се срещат в детайли с новите текстове, само че укори бързото приемане на нормативни текстове в последния миг. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР